Haberler

Gümüşhane: Köse Kaymakamlığı'ndan Tekstil Atölyesi

Gümüşhane'nin Köse İlçesi Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman, İlçeye Tekstil Atölyesi Kurmak İçin Kolları Sıvadı. Halk Eğitim Bünyesinde Açılan Kurslarda Kalifiye Eleman Statüsüne Kavuşan Genç Kızları İş Sahibi Yapmak İçin Çalışmalara Hız Verildi.

Gümüşhane’nin Köse İlçesi Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman, ilçeye tekstil atölyesi kurmak için kolları sıvadı. Halk Eğitim bünyesinde açılan kurslarda kalifiye eleman statüsüne kavuşan genç kızları iş sahibi yapmak için çalışmalara hız verildi.

Kaymakamlık ve Gümüşhane İş-Kur işbirliği ile halk eğitim bünyesinde açılan kurs ve tekstil atölyesi kurma çalışmaları hakkında bilgi veren Köse Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman şunları söyledi: “Kursumuza hiç dikiş bilmeyen genç kızlarımızı aldık. Gördükleri kurs sonucu şu anda pantolon ve gömlek diker duruma geldiler. Geçen yıl 20 genç kızımızı bu eğitimden geçirdik. Bu yıl da 15 genç kızımız eğitimden geçiyorlar. Geçen yıl kursu bitirenleri tekstil konusunda sınava tabi tuttuk. Hepsi de başarılı oldular. Eğitim süresince kızlarımıza hem harçlık verdik hem de sigortalı yaptık. İş-Kur ile birlikte tekstil sektörüne ara kademe elemanları yetiştiriyoruz.” dedi.

İzmir ve İstanbul’da bulunan tekstil firmaları ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Köse Kaymakamı Karaduman “ Bu firmalarımızın bazıları Köse’ye atölye açmayı düşündüklerini bize ilettiler. Bu konuda belediyemiz de bize destek oluyor. Belediye başkanlığımız şu anda boş durumda olan düğün salonunu tekstil atölyesi için tahsis edebileceklerini söylediler. İlçemize gelen firma yetkilileri bu salonu gezerek uygun olduğu yönünde görüş bildirdiler. Kurslarımızdaki numuneleri ilgilenen firmalara gönderdik. Eğer beğenirlerse en kısa zamanda atölyemizi açacağız. Zira, her türlü alt yapıyı oluşturduk. Köseli kızlarımız bu işi çok iyi biliyorlar. Hatta bu sektöre kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla eğitimimiz devam ediyor.” diye konuştu.

(İÖ-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title