Haberler

Gümüşhane'de Yaylalara Göç Başladı

Güncelleme:

Gümüşhane'de, Mera Komisyonundan yayla ve mera kiralayan Trabzon ve Giresunlu yaylacılar göç etmeye başladı.

Doğu Karadeniz'in yayla ve mera bakımından en zengin illerinden olan Gümüşhane'de, Mera Komisyonundan yayla ve mera kiralayan Trabzon ve Giresunlu yaylacılar göç etmeye başladı.

Trabzonlu yaylacıların 2 bin 200 rakımlı Zigana Geçidini, Giresunlu yaylacıların ise Tirebolu- Gümüşhane Karayolunu kullanarak kiraladıkları yayla ve meralara ulaşması günler alıyor. Kilometrelerce yolu kat ederek Gümüşhane'deki yaylalara ulaşmaya çalışan göçer yaylacılar 15 Kasım'a kadar kiraladıkları yaylalarda kalacaklar.

Karayolları yetkilileri, karayolunu takip ederek yaylalara ulaşmaya çalışan yaylacıların, zorunlu olmadıkça karayoluna ve yol üzerinde bulunan tünellere girmemeleri gerektiğini belirterek, önceliğin araç trafiğinde olduğunu vurguladılar.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinden koyun sürüsü ile yola çıktığını ifade eden Cemil Şahinkaya, "Yaklaşık bir haftadır yoldayız. İki gün sonra yaylaya ulaşacağız" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Gümüşhane Tirebolu Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title