Haberler

Gümüşhane'de Umke Eğitim Kampı Yapıldı

Gümüşhane’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) personeline 2 gün süren eğitim kampı düzenlendi.

Gümüşhane'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) personeline 2 gün süren eğitim kampı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve Afet Birim sorumlusu Alptekin Giresunlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kamp Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Sema Doğan Parkında icra edildi.

Gümüşhane genelindeki sağlık kurumlarında görev yapan 14 UMKE personeli ve 5 eğitmenin katıldığı eğitim kampı 14-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kampta, dar alanda hasta/yaralı müdahalesi ve sabitlemesi, temel yaşam desteği, ileri yaşam desteği, zor şartlarda hayatı idame etme, fizik, kondisyon ve afet stresi ile baş edebilme konularında teorik ve pratik eğitimler verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Gümüşhane'de toplam 34 UMKE gönüllüsü olduğunu, yılsonuna kadar gerek bölgesel gerekse il bünyesinde yapılacak olan eğitimlerle UMKE personel sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha önce Erzurum Bölge UMKE Koordinatörlüğü yapan ve Gümüşhane'de ki eğitimlere eğitmen olarak katılan şimdiki Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Özgür Çelebi ile birlikte eğitim kampını ziyaret eden Ağar, yapılan eğitimi yerinde inceledi. Yapılan eğitim ve uygulamaların bölge risklerine göre belirlendiğini ifade eden Ağar, katılımcılara başarı dileklerinde bulunarak katkılarından dolayı Gümüşhane Belediyesine teşekkür etti.

Eğitim sonunda eğitmen ve katılımcılara belgelerini İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Özgür Çelebi, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Alptekin Giresunlu ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ufuk Yazıcı verdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Mustafa Ağar Bağlarbaşı Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title