Haberler

Gümüşhane'de Transit Yol Güzergahındaki Esnaf ile Turizm Toplantısı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberinde Vali Yardımcısı Şenol Turan, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte, Gümüşhane-Torul karayolu üzerinde işyeri bulunan esnaf ve işletmecilerle buluştu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberinde Vali Yardımcısı Şenol Turan, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte, Gümüşhane-Torul karayolu üzerinde işyeri bulunan esnaf ve işletmecilerle buluştu.

Kral Park Tesisleri'nde gerçekleştirilen yemekli toplantıda esnaf ve işletmecilerin sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinleyen Vali Yavuz, bir süre sohbet ederek istişarelerde bulundu.

Gümüşhane esnafının, dışarıdan gelenlere karşı bütün Gümüşhanelilerin temsilcisi olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Eğer esnafımız gelen yolculara ve turistlere güler yüzle muamele eder, güven verirse, o yolcu ve turistler daha sonra özellikle Gümüşhane'ye gelecektir." dedi.

Yol boyunca bulunan tesis ve işletmelerde satılan yöresel ürünlerin doğallığı ve kalitesinin yanında, görsel olarak sunumunun da önemli olduğunu belirten Vali Yavuz, işletmeci ve esnaflardan içerikte olduğu kadar görsellikte de hizmet kalitesini artırmalarını istedi.

Öncelikle yol kenarlarındaki işletme ve evlerden başlamak üzere, Gümüşhane genelinde bulunan binaların Gümüşhane mimarisine uygun olarak görünümünün değiştirilmesi ve yoldan geçenlerin mimariyi görünce Gümüşhane'ye geldiklerini hissetmeleri gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, "İl Özel İdaresi de turizm değerlerimizin ortaya çıkarılması için çalışıyor ve çalışacak. Sizler de buna destek olun, estetik ve görsel açıdan ne eksik varsa gidermeye çalışalım ve bu konuyu sürekli gündemde tutarak önemli bir mesafe alalım." şeklinde konuştu.

Devletin, Gümüşhane'ye ulaşım sorununu çözerek üzerine düşeni yaptığını ve Gümüşhane'de turizm konusunda üretilecek hiçbir mazeretin kalmadığını söyleyen Vali Yavuz, "Şuanda profesyonel bir firma tarafından ciddi bir çalışma yapılıyor ve turizm konusunda yol haritası çıkartılıyor. Başta Karaca Mağarası, Yeşildere ve Süleymaniye Mahallesi olmak üzere turizm bölgelerinde bulunan tarihi konak ve yapılar, İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılıp restore edildikten sonra, turizm amaçlı olarak işletmelere kiralanacak." dedi.

DOKAP tarafından yapılacak olan ve Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol projesinin de Gümüşhane turizmine çok önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Vali Yavuz, "Küresel ısınmayla birlikte insanlar, Gümüşhane yaylaları gibi serin bölgelere akın edecekler. Eğer biz, Gümüşhane'de konaklama, yeme-içme ve alışveriş yapılabilecek mekan sorununu çözebilirsek, turizm acenteleri ve turistler kendiliğinden Gümüşhane'ye gelmeye başlayacak." şeklinde konuştu.

Gümüşhaneli işadamları ve sermaye sahiplerinin, oluşturulmaya çalışılan turizm alt yapısına destek olacak yatırımlar yapması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, "Turist geldikçe ve şehre sıcak para girişi oldukça gerisi kendiliğinden gelecektir. Sadece yol güzergahında bulunan tesisler dahi bu şehrin turizm çarkını döndürmeye yetecektir." dedi.

Konuşmasının sonunda Vali Yavuz, esnaf ve işletmecilerle aralarında fikir birliğinin olduğunu görmüş olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Gümüşhane'de turizm konusu yıllarca konuşulmuş, ama artık icraat zamanı." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Akdoğan Şenol Turan Gümüşhane Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title