Haberler

Gümüşhane'de Merkezi Araştırma Laboratuvarı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi tarafından "Laboratuvar Donanımları, Başvuru ve İşleyiş Prosedürleri, Verilen/Verilebilecek Hizmetler ve Gümüşhane'ye Sağlayacağı Katkılar" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi tarafından "Laboratuvar Donanımları, Başvuru ve İşleyiş Prosedürleri, Verilen/Verilebilecek Hizmetler ve Gümüşhane'ye Sağlayacağı Katkılar" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonda yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Prof. Dr. Murat Küçük, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Günaydın, dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirterek, "Bu değişimin itici gücü ise bilim ve teknolojidir. Bilim üreten ve bunu teknolojiye çeviren ülkeler ise refah ve itibara sahip olmaktadır" dedi.

Son yıllarda üniversite alanında Türkiye'de çok önemli gelişmelerin olduğuna işaret eden Günaydın, şunları söyledi:

"Önemli fiziki ve araştırma altyapıları oluşturulmuştur. Bu altyapıların etkin kullanımı ve istenen sonuçların alınabilmesi için insan faktörü büyük önem taşımaktadır. Üniversitelerimizden daha fazla yararlanmalı ve çok çalışmalıyız. Zira ülkeler arasındaki temel farklılık çalışıp çalışmamaktır. Eğer dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, araştırma ve inovasyon kültürünü eğitimimize hakim kılmamız gerekiyor. Bizim hem ülke hem de üniversite olarak altyapımız, kaynağımız ve fiziki imkanlarımız bakımından hiçbir eksiğimiz yok. Temel eksiğimiz, insan faktörüdür. İnsan kaynağımızı etkin bir şekilde kullanamamaktayız."

Günaydın, üniversitelerinde kurulu merkezi araştırma laboratuvarının akademisyenlere çok önemli fırsatlar sunduğunu ifade ederek, "Üniversite yönetimi olarak tek isteğimiz merkezi araştırma laboratuvarlarımızın ve oradaki cihazların yoğun ve etkin şekilde kullanılması ve bilgi üretilmesidir. Üretilen bilginin kamu yararına sunulması ile hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkı sunmamız gerekir" diye konuştu.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kağan Kılınç, Merkezi Araştırma Laboratuvarının ileriye dönük hedefleri, çalışma alanları, laboratuvar donanımları ve bu konuda yapılacak araştırmalar hakkında izlenilecek prosedürlerle ilgili sunum yaptı.

Program sonunda Rektör Günaydın, Yrd. Doç. Dr. Kılınç'a, gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Toplantı, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezinin tanıtımına yönelik yapılan gezinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

İhsan Günaydın İsmail Akçay Murat Küçük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title