Haberler

Gümüşhane'de Engelli Öğrenciler İçin Yeni Proje Başlatıldı

Gümüşhane Valiliği tarafından koordine edilen ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İsteklerimizin de Engeli Yok ki!’ projesi başladı.

Gümüşhane Valiliği tarafından koordine edilen ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'İsteklerimizin de Engeli Yok ki!' projesi başladı.

Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen proje Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi tarafından yürütülecek.

Okul binasında yapılan programla başlayan projede Proje Sorumluları Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Gürsoy Çavuşoğlu, Okul Müdür Yardımcısı Musa Polat, Rehber Öğretmen İsmail Hayal, Müzik Öğretmeni Şahin Kazancı ve Özel Eğitim Öğretmeni Betül Satekin yer alıyor.

Proje ile Gümüşhane il merkezi ve ilçelerinde özel eğitim ve kaynaştırma öğrencileri arasından kurulacak olan masa tenisi ve futbol takımlarına destek vererek onları proje kapsamında değerli olduklarını hissettirme, ait olduğu topluma kaynaştırma, onlarla spor aracılığı ile daha sağlıklı iletişim kurabilme, engelli ve engelsiz vatandaşların bir arada yaşayabilmelerini kolaylaştırma amaçlanıyor.

Proje kapsamında proje ekibi Şiran, Kelkit ve Köse'de alan taraması için projenin uygulanacağı okulları da ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz. Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız eğitim öğretim faaliyetleri yanında engelli yavrularımızın da yanlarında olabilmek, onların yaşamsal becerilerini artırabilmek, özgüven ve yaşam kalitelerini artırabilmek, aradaki engelleri kaldırarak kaynaşmayı sağlamak amaç ve hedefleriyle çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu proje engelli yavrularımız için farklı bir aktivite, güzel ve değişik bir kazanım olacaktır. Bu bağlamda projemizin destekçisi olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve Gümüşhane Valiliğimize teşekkür ediyoruz. Proje uygulayıcısı Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi proje ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Gümüşhane Valiliği Musa Polat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title