Haberler

Gümüşhane'de 23 Şenlik Yapılacak

Karadeniz Bölgesinin Kadırga, Kazıkbeli, Güvende, Erikbeli, Cami Boğazı, Taşköprü gibi bilinirliği yüksek yaylaların bulunduğu Gümüşhane’de 2015 yılında Temmuz ayında 21, Ağustos ayında 2 olmak üzere toplam 23 şenlik ve yayla şenliği yapılacak.

Karadeniz Bölgesinin Kadırga, Kazıkbeli, Güvende, Erikbeli, Cami Boğazı, Taşköprü gibi bilinirliği yüksek yaylaların bulunduğu Gümüşhane'de 2015 yılında Temmuz ayında 21, Ağustos ayında 2 olmak üzere toplam 23 şenlik ve yayla şenliği yapılacak.

Valilik, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve yöre halkı tarafından gerçekleştirilecek olan şenlik ve festivaller için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından takvim hazırlanırken, 2015 yılının ilk şenliğinin Ramazan bayramıyla birlikte Şiran ilçesine bağlı İnözü köyünde yapılacak şenlikle başlayacağı öğrenildi.

En fazla şenliğin 11 ile Şiran ilçesinde gerçekleştirileceği Gümüşhane'de en az şenlik Merkez ilçe ve Torul ilçesinde 1'er adet ile gerçekleştirilecek. Kelkit ve Kürtün ilçelerinde 4'er, Köse ilçesinde de 2 şenlik icra edilecek olan Gümüşhane'de bu şenliklerin 2 tanesi hariç tamamı Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Karadeniz Bölgesinde hem yayla sayısının fazla olması, hem bilinirliği yüksek yaylalarının fazla olması, hem de Yeşil Yol projesinin büyük bir bölümünün geçtiği Gümüşhane'de bazı önemli festival ve şenliklerin tarihleri şöyle: 22. Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali 24-25-26 Temmuz, Kadırga şenliği 24 Temmuz, Harmancık Şenliği 19 Temmuz, Kazıkbeli şenliği 26 Temmuz, Güvende şenliği 24-25 Temmuz, Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali 31 Temmuz-1 Ağustos, Organik Tarım ve Hayvancılık Festivali 26 Temmuz, Köse Dağı Kültür ve Sanat Festivali 25-26 Temmuz. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Gümüşhane Taşköprü Şiran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title