Haberler

"Türkiye, 2 Yılda Bir Hep Krizlerle Karşı Karşıya Kaldı"

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "2002'den itibaren hiç kimsenin tahmin edemediği bir istikrar dönemi yaşandı." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "2002'den itibaren hiç kimsenin tahmin edemediği bir istikrar dönemi yaşandı. Hem siyasette hem de ekonomide. İnsanlara sorduğunuz vakitte en az 10 yıllık bir istikrardan bahsediyor" dedi.

Canikli, AK Parti İl Binası'nda yaptığı konuşmada, 25 yıllık bir aradan sonra Mersin'de bulunmaktan memnun olduğunu belirtti.

Mersin'in her alanda geliştiğini, özellikle lojistik alanında büyük yol kat ettiğini belirten Canikli, bu tür gelişmelerin bölgede yaşayan vatandaşlara katkı sağladığını söyledi.

Türkiye'nin 2002 yılından önce periyodik olarak ortalama her iki yılda bir çok ciddi ekonomik ve siyasi krizler geçirdiğini ifade eden Canikli, şöyle devam etti:

" Türkiye, iki yılda bir hep krizlerle karşı karşıya kaldı ancak 1994'ten itibaren çok daha belirgin bir şekilde her iki yılda bir bütün dengeleri bozulan her şeyin alt üst olduğu adeta insanların yeniden hayatlarına başladığı krizlerle muhatap oluyorlardı. Daha vahim olanı ise insanlar artık bunları kanıksar hale gelmişti. Yani o dönemlerde bir anket yapsanız, insanlara gelecekle ilgili beklentilerini sorsanız, iki yıl içinde size bir krizle karşı karşıya kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve böyle bir beklenti içerisinde olduğunu rahatlıkla paylaşırdı ancak 2002'den itibaren hiç kimsenin tahmin edemediği bir istikrar dönemi yaşandı. Hem siyasette hem de ekonomide. İnsanlara sorduğunuz vakitte en az 10 yıllık bir istikrardan bahsediyor. Hatta daha uzun vadeli perspektif içerisinde bir istikrardan bahsediliyor. 2023'ü konuşuyoruz. 2051'den, 2071'den bahsediyoruz. Bunların hepsi bir istikrar göstergesidir."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında 2002 yılından beri gelen istikrarın yeni bir boyut kazandığını ifade eden Canikli, Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye'yi yönlendirmesi, koordine etmesi gibi görevler üstlendiğini belirtti.

Bugüne kadar bu fonksiyonun ifa edilemediğini söyleyen Canikli, "Çünkü halk tarafından doğrudan desteklenmeyen, gücünü halktan almayan demokrasilerde makamlar bu yetkileri, bu pozisyonları kullanamazlar, ifa ve icra edemezler. O nedenle yeni bir dönemin başlangıcı olarak bunu görüyoruz. İlk defa cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi aynı zamanda hem devletin hem yürütmenin başı. Zaten seçim çalışmalarında cumhurbaşkanımız vatandaştan, halktan kendisine destek talep ederken yürütme alanına giren konularda bir takım açıklamalarda bulundu, sözler verdi"

Canikli, muhalefetin ortak adayının "Ben etliye sütlüye karışmam, ben cumhurbaşkanı olmak istiyorum" tavrında olduğunu savundu.

Muhalefetin kendilerine siyasi arenada en ufak bir tehdit dahi oluşturmadığını kaydeden Canikli, şöyle devam etti:

"Tehdit olacakları konusunda en ufak bir işaret yok. Dünyanın her yerinde muhalefetteki siyasi partiler, hiçbir işlem yapmasalar dahi kamuoyu desteklerini artırırlar. Dünyanın her yerinde bu iş böyledir. Bütün siyesi tarihe bakın hangi ülke için bakarsanız bakın hepsi için bu böyledir; iktidar yıpratır. Hatta başarılı dahi olsanız sadece iktidarda kalmak bile yıpratır. Çünkü sorunlar hiçbir zaman hiçbir yerde sıfırlanmaz. Geçmişte de böyleydi bugün de yarın da böyle olacak. Dolayısıyla bir insan herhangi bir nedenden dolayı yağan yağmurdan, gök gürültüsünden dolayı rahatsız oldu, canı sıkıldı o zaman onun sorumluluğunu iktidara yüklemek eğiliminde olur. Tespit olarak söylüyorum eleştirmek için söylemiyorum."

Bu anlamda iktidarda olmanın her zaman yıpratıcı özelliği olduğunun altını çizen Canikli, partisinde bunun tam tersi olduğunu söyledi.

"Bunlar kan kaybediyor"

Partisinde istikrarın artarak devam ettiğini vurgulayan Canikli, "Ama muhalefet normalde hiç kıpırdamasa hani bir ara Gezi olaylarında duran adam mı neyse onun gibi olsa, hiçbir şey yapmasa, durduğu yerde prim kazanır ama bunlar kan kaybediyorlar. Durdukları yerde en azından ilerlemiyorlar. Bizim açımızdan siyasette tercih edilebilir bir muhalefet tablosuyla karşı karşıyayız" dedi.

Canikli, şu andaki muhalefet partilerinin Türkiye'ye zarar verdiğini öne sürerek, sistemin önemli bir ayağı iktidarsa diğer tarafının da muhalefet olduğunu, her birinin bir rolünün ve fonksiyonun bulunduğunu, herkesin üstüne düşen rolü iyi yapmak zorunda olduğunu aktardı.

Canikli, son olarak partisinin 12 yıllık iktidar döneminde ekonomide de önemli mesafeler aldığını söyledi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Canikli Ak Parti Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title