Haberler

Gül,Sahip Çıktı Şafak'a Umut Doğdu

Güncelleme:

Kanserle Mücadele Eden Öğretmen Şafak'ın Feryadı Duyuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kemik kanseri olan ve Abdi İpekçi Parkı'nda açlık grevi yapan öğretmen adayı Şafak Bay ile ilgili olarak, ''Sağlık Bakanlığı'na konunun araştırılıp, gereğinin yapılması talimatı verdiğini'' bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, bu akşam şu mesajı yayımladı:

''İyi akşamlar. Yurtdışı seyahatimden yeni döndüm. Şafak Bay ile ilgili yazdıklarınızı okudum. Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Sağlık Bakanlığı'na, konunun araştırılıp gereğinin yapılması talimatını verdim. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur.''

Kemik kanseri olan öğretmen adayı Şafak Bay, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda, ''Yaşamak istiyorum'' yazılı pankartıyla, önceki gün açlık grevi başlatmıştı.

ŞAFAK ÖĞRETMENE BAKANLIK YARDIM ELİ UZATTI

Yakalandığı kanser hastalığı sonrasında tedavi masraflarını karşılayamadığı gerekçesiyle açlık grevi gerçekleştiren Şafak Bay'ın (25) imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Yaklaşık 750 bin TL tutarındaki tedavi masraflarını karşılayamayan Şafak Öğretmen, tedavi için yurt dışına gönderilecek.

2005 yılında yakalandığı kemik kanseri nedeniyle çeşitli protez ve ilaçlarla tedavi gören ancak hastalığının nüksetmesiyle zor günler geçiren Şafak Bay'ın sesine Sağlık Bakanlığı kulak verdi. Yaklaşık 750 bin TL tutarındaki tedavi masraflarını karşılayamayan Bay, çareyi Ankara'da oturma eylemi yapmakta bulmuştu. Güvenpark'taki eylemin ardından 3 gün önce Abdi İpekçi Parkı'nda açlık grevine başlayan Bay, akşam saatlerinde rahatsızlanarak Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Bay'ın sesini duyurma çabası sonuç verdi ve Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Akşam saatlerinde İbn-i Sina Hastanesi'ne gelen Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Bay'ı hastanede ziyaret etti. Şafak Öğretmen'in durumu hakkında doktorlar ve yakınlarından bilgi alan Aksoy, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ankara Valisi Alaadin Yüksel'in talimatıyla Bay'ın tedavi için yurt dışına gönderileceği müjdesini verdi.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Numune Hastanesi Onkoloji Bölümü'ne kaldırılan Şafak Bay'ın en kısa sürede tedavi için Avrupa veya Amerika'ya gönderileceği öğrenildi.

ŞAFAK BEY'E SAYIN BAKAN'IN SELAMINI GETİRDİM

İbn-i Sina Hastanesi'nde Şafak Bay'ı ziyaret eden Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy yaptığı açıklamada, devletin bu hastalığın tedavisini karşılamak için hiçbir şekilde imtina etmeyeceğini söyleyerek, "Bakanımız devreye girdi. Bununla ilgili o beklentiyi karşılayalım. Kendisine de benim selamımı söyleyin dedi. Kendisine Bakan Bey'in selamını ve tedavi için gerekli girişimlerde bulunacağını sözünü verince o da mutlu oldu." diye konuştu. Aksoy, Bay'ın tedavisi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title