Haberler

Gül'den Dış Politika Eleştirisi: Ortadoğu ve Arap Politikası Gözden Geçirilmeli

Güncelleme:

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı iftarda Türkiye'nin dış politikası konusunda ağır eleştiriler yöneltti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dostluk Derneği'nin Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlediği iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı iftarda Gül, dış politika eleştirisi yaptı. "Mısır'dan Libya'ya ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, tekrar Türkiye'nin ilham olacağı bir duruma gelmeliyiz." dedi, "Ortadoğu politikamızı gözden geçirmekte fayda var." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE OLARAK YARDIMCI OLMAK DURUMUNDAYIZ"

Abdullah Gül, Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında şunları söyledi: "Henüz Ortadoğu'da Filistin meselesi çözülmemişken, kalıcı barış sağlanmamışken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olması gerçekten çok acıdır. Bu bakımdan inanıyorum ki; Türkiye olarak bu ülkelere yardımcı olmak durumundayız. Bunun için de şüphesiz ki; hepsiyle ilişkimizi geliştirmeliyiz.

"ORTADOĞU VE ARAP POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası, Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

İftar programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "On binlerce siyasetçinin, yöneticinin gelip geçtiğini görürsünüz. Bugün bunların sadece bir kısmı hatırlanıyor, hayırla yad ediliyor. Bir kısmı da yine hatırlanıyor ama onların pek hayırla, özlemle yad edildiklerini söyleyemeyiz. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her görevi geride kalıcı eserler, kubbede hoş bir sada bırakma anlayışıyla yürüdük." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İnşallah önümüzdeki pazartesiyi, salıya bağlayan gece Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz. Cuma günü de inşallah hep birlikte Ramazan Bayramı'nı yaşayacak, eğer varsa aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri unutup, dostluklarımızı güçlendireceğiz. Ramazan'da kazandığımız hasretleri, dayanışma ve paylaşma duygularını gelecek 11 ay boyunca da devam ettireceğimize inanıyorum. Bizim için her türlü görev, her türlü makam, ikbal kavgasının değil, millete hizmet etmenin, onun gönlünü fethetmenin aracıdır. Bu mücadelede üstlenilen görevler, garibin elinden tutmak, yoksulu kollamak, yetime sahip çıkmak, hak ve adaletin tesisini sağlamak bakımından anlamlıdır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (177)

AHMET:

RTE VE AKP SİZE VERDİĞİMİZ OYLAR HARAM OLSUN. ÇOK GÜZEL KANDIRIYORSUNUZ. BİZ MÜSLÜMAN TÜRK HALKINI. PEKİ YA ALLAHI.

38
60
yanıtYanıtla
AAA:

HDPCHP SİZDEN DAHA İYİ DIŞ POLİTİKA YAPIYOR MHP AKP İŞE YARAMAZ

25
64
yanıtYanıtla
kosovalı:

cumhurbaşkanının kıymetini bilin dünya coğrafyasının kan ağladığı bir zamanda bize nimet olarak lütfedildi hatalar kusurlar eksikler olabilir ama zaman geçtikçe kazanımlar dahada çok açığa çıkacaktır saygılar

44
41
yanıtYanıtla
AAA:

DIŞ POLİTİKADA SIFIR SORUN DEMİŞLERDİ, SIRF SORUN OLDU.....

29
56
yanıtYanıtla
HAMZA:

mümkünse ikisinide görmek istemiyorum

35
30
yanıtYanıtla
AAA:

NE DIŞ POLİTİKA KALDI NE IÇ, AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE......

23
31
yanıtYanıtla
AAA:

KIZDIRMAYIN BİZİ BİR BOMBAYLA MECLİSE GİRDİK 1 BOMBAYLA DAHA BAŞBAKAN OLURUZ HDP GELİYORR

7
45
yanıtYanıtla
Murat:

Bir arkadas dogru diyor Balkan ülkelerde Baris varsa müslúmanlara zülm edilmiyorsa bunu erdoganin dis politikasina borcluyuz erdogan Dan cekiniyorlar yikmaga ugrasanlar var ama yapamayacaklar 2023 cok yakin türkiye ilk 10 dünya economik ve savunma gücü görürsünüz

28
23
yanıtYanıtla
GÜL GÜL:

Akape nin icinde adam yerine konulacak tek adam gül duruşu bile güven veriyor ve gercekten samimi.akepe li degilim ama bu adamı çok takdir ediyorum

29
21
yanıtYanıtla
putinin damadı sünetci osman:

yahu arkadaş selam verecek gidik bir bardak çay içecek bir tane komşu bırakmadılar

26
23
yanıtYanıtla
Tüm 177 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title