Haberler

Gso Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünverdi Açıklaması

"Gaziantep'ten bu yılın ilk çeyreğinde 30 milyon dolar değerinde hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihraç edildi"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, kentten yılın ilk çeyreğinde 30 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatı yapıldığını bildirdi.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Ünverdi, Sani Konukoğlu odada düzenlenen triko sektör toplantısında,  7-10 Mayıs arasında "3. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı"na ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Fuar öncesi triko sektör toplantısı düzenlediklerini ifade etti.

Ünverdi, Gaziantep'in fuarlar şehri olması konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, bu konuda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Triko sektörünün gelişmesiyle Gaziantep ve Türkiye adına inanılmaz girdiler elde edeceklerini bildiren Ünverdi, şunları kaydetti.

"Fuarlar sayesinde kentte otel sayısı hızla arttı. Fuarlar için Gaziantep'e gelen misafirlerimizi artık buralarda ağırlıyoruz. Triko sektörü birleştiği zaman çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Gelen isteğe göre ürün üretildiğinden düzenlenen fuarlara katılım ve modaya uygun ürünlerin sergilenmesi çok önemlidir."

İhracat ve istihdam alanında trikonun önemli pay sahibi olduğuna dikkati çeken Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Odamıza kayıtlı 153 triko üretimi yapan firma bulunmaktadır. Gaziantep'te faaliyet gösteren triko firmaları süveter, bluz, kazak, hırka, yelek, havlu kumaşlar ve şapka üretiminde öne çıkmaktadır. Gaziantep'ten bu yılın ilk çeyreğinde 30 milyon dolar değerinde hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihraç edildi. Triko ürünlerimiz bu ihracatta önemli bir paya sahiptir.

Geçen yılın aynı dönemine göre kentin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yüzde 22 arttı. Sektörün ürün ve çeşitlilik yelpazesini katma değeri yüksek ve markalı ürünlerle zenginleştirmesi gerekiyor. Türkiye'nin, dış pazarlarda Avrupa ve dünya ülkelerinin en büyük tedarikçisi konumunu sürdürebilmesi için bu doğrultuda yapılanma şarttır."

Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak da mayıs ayında düzenlenecek fuarın sektörün gelişmesi için çok önemli bir merdiven olduğunu kaydetti.

Toplantıya, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya ve triko sektör temsilcileri de katıldı - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Sani Konukoğlu Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title