Haberler

Gsam Müdürü Prof. Dr. Halaçoğlu Açıklaması

Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi

Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi

(GSAM) Müdürü Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu, "Ortadoğu ve Kafkasya'da son zamanlarda meydana gelen olaylar sadece siyasi değil ekonomik olarak da dünyayı meşgul etmekte ve dünya ekonomisini doğrudan ilgilendirmektedir" dedi.

Prof. Dr. Halaçoğlu, Erzincan Üniversitesi tarafından Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen "Kafkasya ve Ortadoğu'daki Son Gelişmeler" adlı konferansta yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Halaçoğlu, Ortadoğu'da yaşanan siyasi olayların dünyayı ekonomik olarak da etkilediğini ifade ederek, "Ortadoğu ve Kafkasya'da son zamanlarda meydana gelen olaylar sadece siyasi değil ekonomik olarak da dünyayı aşağı yukarı meşgul etmekte ve dünyanın ekonomisini doğrudan ilgilendirmektedir. İşte petrol fiyatlarının yükselmesi, hepimizi ilgilendirmektedir" diye konuştu.

Dünyadaki olayların Türkiye merkezli değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Halaçoğlu, "Bizim için önemli olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasıdır, devamıdır. Dolayısıyla biz olayları değerlendirirken kendi merkezimizden değerlendirmek ihtiyacını hissediyoruz. Tarihi geçmişte bu konularla, bu coğrafyalarla ilgili ne varsa, objektif biçimde ele aldığınızda, günümüzde meydana gelen olaylarda iyi tahminde bulunabiliyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

1. Dünya Savaşı'ndan sonra emperyalist güçlerin dünyaya yön verdiğini ifade eden Halaçoğlu, şunları kaydetti:

"1. Dünya Savaşı sonrasında ortaya Suriye diye bir devlet çıkmıştır. Kuveyt var mıdır? Yoktur, ama öyle bir devlet çıkmıştır. Irak var mıdır? Yoktur, ama öyle bir devlet çıkmıştır. Ürdün vesaire... Şimdi bütün bunları göz önüne aldığınızda emperyalist güçlerin ve güçlü devletlerin dünyaya yeniden şekil verdiklerini görüyoruz. Nitekim 1991'den itibaren ABD, Ortadoğu'ya da yeni bir şekil verme peşine düşmüştür. Bunun için ilk yürüttüğü harekat Irak üzerinden olmuştur ve Irak'ta iç savaş başlamıştır."

- ERZİNCAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title