Haberler

'Görüşme Yanlış Aktarıldı'

Erdoğan, Obama ile Yaptığı Görüşmenin Bazı Medya Organlarınca Yanlış Aktarıldığını Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "G-20" zirvesinde ABD Başkanı Barac Obama ile yaptığı görüşmenin bazı medya organlarınca yanlış aktarıldığını belirterek, "Türkiye'de medya bizim görüşmelerimiz farklı bir şekilde verdi. Bu tür haberler teröre yataklık yapar. Başka bir şey yapmaz. Yapılmayan şeyler, konuşulmayan şeyler yazılıyor. Gazete adı vermeyeceğim. Bu bizim görüşmelerimizle hiç alakası yok. Belli bir grup "Ak Parti'yi nasıl yıpratırız' telaşı içinde. Ama bu haberler ülkeye hizmet etmez zarar verir. Doğruları söylemek gerilimse evet ben gerilimden yanayım" dedi.

Erdoğan, TBMM'de AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "G-20" zirvesine değinerek, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmelerin detaylarını anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:

"G-20 zirvesinde önemli temaslarımız oldu. Dünya liderleriyle geniş bir şekilde görüşme imkanım oldu. İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısı ile ilgili düşüncelerimizi muhataplarımıza aktardık. Teröre verilen finansal desteği liderlere ayrı ayrı aktardım. Sayın Obama ile uzunca bir görüşmem oldu. İsrail konusu, gemi saldırısı, Ortadoğu'daki gelişmeler, İran konusu ile ilgili düşüncelerimizi ilettik. Liderlere terör konusunda kınamadan öte adımların atılmasını istedim. Terör konusunda daha ileri adımlar atılması konusunda taleplerimi ilettim. İstihbarat paylaşımının ötesine geçilmesi gerektiğini vurguladım. ABD ile model ortaklık dönemine girmiş bulunmaktayız. Müttefikler arasında yöntem ve uslüp farkı olabilir. Bunu kopuş olarak lanse etmemek gerekir. Ak Parti ve Obama hükümeti bu ilişkilere büyük önem vermektedir."

-MEDYA YANLIŞ AKTARDI-

Erdoğan, Obama ile yaptığı görüşmenin medyaya farklı yansıdığını dile getirerek, "Türkiye'de medya bizim görüşmelerimiz farklı bir şekilde verdi. Bu tür haberler teröre yataklık yapar. Başka bir şey yapmaz. Yapılmayan şeyler, konuşulmayan şeyler yazılıyor. Gazete adı vermeyeceğim. Bu bizim görüşmelerimizle hiç alakası yok. Belli bir grup "Ak Parti'yi nasıl yıpratırız' telaşı içinde. Ama bu haberler ülkeye hizmet etmez zarar verir.Doğruları söylemek gerilimse evet ben gerilimden yanayım" dedi.

-YENİ REKORA İMZA ATACAĞIZ-

Erdoğan, G-20 zirvesinin Türk ekonomisi açısından önemli sonuçları olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz bütçe açığımızı mali politikalarla makul seviyeye çektik. 2010 yılında G-20 ülkeleri arasında en düşük bütçe açığı Türkiye'nindir. Borç konusunda Türkiye çok avantajlı durumda. Bir çok G-20 ülkesi bütçe açıklarını kontrol edemedi. Ancak Türkiye -5,5 ile dikkat çekici bir performans sergiledi. Kamu borcu oranını yüzde 45,5'a indirdik. Büyümede dünyanın ilgisi Türkiye'nin üzerinde.Türkiye küresel mali krizin etkilerini en asgari düzeye indirerek krizden en hızlı çıkan ülke oldu. Yarın açıklanacak büyüme rakamları ile yeni bir rekora imza atacağız. Mali sektör krizde bile yüzde 8,5 büyümüştür. Türkiye ekonomisiyle dünyaya örnek bir ülke olmuştur. Krizde ne fona devrettik, ne fon aktardık. Bu konuda Türkiye tek ülkedir. Dünya Türkiye'yi gıpta ile izliyor. İleri mi gidiyoruz? Geriye mi gidiyoruz? Eksiklerimiz tabi ki var ama nereden nereye geldik. Buradan artık dönüş yok."(ANKA/SON)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title