Haberler

Görüntülü Haber) Çakıcı, Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Hakim Önüne Çıktı

BOLU F Tipi Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta hakaret ettiği gerekçesiyle hakim önüne çıkarak ifade verdi.

BOLU F Tipi Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta hakaret ettiği gerekçesiyle hakim önüne çıkarak ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta hareket ettiği iddiasıyla hakkında Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçlamasıyla dava açılan Alaattin Çakıcı, mahkemenin talimatıyla ifade vermek için yoğun güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi'ne getirildi. Çakıcı'nın adliyeye çıkartılışı sırasında polis ve jandarma ekipleri cezaevi aracının çevresinde adeta etten duvar ördü. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan Çakıcı, adliyeden çıkarken de kendisini bekleyen yakınlarını selamladı. Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında tekrar F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Mahkeme sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan avukat Can Sevinç, Çakıcı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep Efendi' başlığıyla yazdığı mektup nedeniyle hakkında dava açıldığını söyledi. Sevinç, Çakıcı'nın mahkemede "Sözler bana aittir. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben sadece Allah'a kulluk ederim. Ben kişinin makamına yönelik hakaret etmedim. Sadece kendisinin sivil kimliğine yönelik beyanda bulundum. PKK ve FETÖ'cüler ile işbirliği yaptığı için o dilekçeyi yazdım. O günkü koşullar nedeniyle bu dilekçeyi yazdım ama bugün provokatörlük yapan devlet düşmanları. Ben Recep Tayyip Erdoğan'a gücünden dolayı yalakalık yapmak için konuşmuyorum. Bu söylediğim kısım 15 Temmuz'dan sonrası içindir. Hatta ben bunların Amerika işi olduğunu UYAP üzerinden Cumhurbaşkanına gönderdim" şeklinde ifade verdiğini belirtti. Sevinç, mahkeme heyeti tarafından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının sorulmasına da Çakıcı'nın "Ben verilecek tüm cezaları kabul ediyorum. Hiçbir erteleme ve geri bırakılma istemiyorum. Bu hakaret içerikli yazı kesinlikle makama değil Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına aittir" dediğini ifade etti. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Alaattin Çakıcı Can Sevinç Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title