Haberler

Kabus yeniden hortladı! Korona günlük vaka sayısı 54 bini aştı, hastanelerden görüntü yağıyor

Güncelleme:

Dünyada 5 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan korona yeni varyantlar üzerinden tehlike saçmaya devam ediyor. Türkiye'de günlük vaka sayıları 54 bin seviyelerinin de üzerine çıkarken, hastanelerde de ciddi bir yoğunluk oluştuğu görülüyor. İstanbul Üsküdar Devlet Hastanesi'nde test yaptırmak için sıraya giren vatandaşların oluşturduğu kalabalık, salgında gelinen vahim noktayı gözler önüne serdi. Benzer bir görüntü Edirne'den gelirken, hafta sonu bin 500 kişinin test yaptırdığı aktarıldı.

Dünya üzerinde yaklaşık 5,5 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, şu sıralar Omicron varyantı üzerinden korku salmaya devam ediyor. Türkiye'deki yeni vakaların yüzde 10'undan fazlasını oluşturan Omicron varyantı etkisini her geçen gün iyiden iyiye hissettirmeye başlarken, ülkemizdeki vaka sayıları da 54 binin üzerine çıktı.

Görüntü İstanbul'dan! Vakalar 54 bini aştı, hastane önünde sonu görünmeyen kuyruk oluştu

ARAYA YILBAŞI DA GİRDİ VAKALAR PATLADI

Araya giren yılbaşı nedeniyle vatandaşların sosyalleşmesi ve korona tedbirlerini hiçe sayması sebebiyle vaka sayılarında ciddi bir tırmanış yaşanırken, yaşanan patlamanın vahameti hastanelerden gelen görüntülerle de gözler önüne serildi.

Görüntü İstanbul'dan! Vakalar 54 bini aştı, hastane önünde sonu görünmeyen kuyruk oluştu

İSTANBUL ÜSKÜDAR'DA HASTANE ÖNÜNDE SONU GÖRÜNMEYEN KUYRUK

Haberler.com muhabirinin İstanbul Üsküdar Devlet Hastanesi'nden aktardığı görüntülerde koronavirüs testi yaptırmak için sıraya giren onlarca vatandaşın oluşturduğu uzun kuyruk yer aldı. Videoda havaların da soğumasıyla birlikte hastalığın belirtilerini taşıdığını düşünen, yakınları koronaya yakalandığı için test yaptırmak üzere soluğu hastanede alan vatandaşların sonu görünmeyen sıra kuyruğu görülüyor.

Görüntü İstanbul'dan! Vakalar 54 bini aştı, hastane önünde sonu görünmeyen kuyruk oluştu

BENZER BİR GÖRÜNTÜ DE EDİRNE'DEN

İstanbul'dan sonra benzer görüntüler Edirne'den de geldi. Binlerce kişi koronavirüs testi yaptırmak için hastanelere akın ederken, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde oluşan kuyruk kameralara yansıdı. Kentte yeniden tırmanışa geçen salgında, test yaptıran kişilerin çoğunluğunun gençlerden oluştuğu ve hafta sonu test yaptıran kişilerin sayısının bin 500'den fazla olduğu öğrenildi.

Görüntü İstanbul'dan! Vakalar 54 bini aştı, hastane önünde sonu görünmeyen kuyruk oluştu

"YAKIN ZAMANDA VAKA ARTIŞI KAÇINILMAZ"

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, yeni Omicron varyantının bulaş hızının daha yüksek olduğuna dikkati çekerek, "Son varyant Omicron tüm varyantlar içerisinde en fazla bulaşma potansiyeline sahip ve 4-6 kat daha fazla bulaş söz konusu. Yakın zamanda vaka sayılarında artışın ortaya çıkması kaçınılmaz" açıklamasında bulundu.

Görüntü İstanbul'dan! Vakalar 54 bini aştı, hastane önünde sonu görünmeyen kuyruk oluştu

BAKAN KOCA UYARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vaka sayılarına dikkati çekerek sosyal medya hesaplarından uyarılarda bulundu. Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ne yapmalıyız? Havalandırması kısıtlı, kalabalık ortamlarda vakit geçirmemeliyiz. Maskeyi, bizi koruyacak şekilde takmalıyız. Sosyal mesafeyi, Omicron varyantının kolay bulaştığını bilerek ayarlamalıyız. Hijyen kurallarına uymalıyız. Aşı hatırlatma dozunu zamanında yaptırmalıyız."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Üsküdar Devlet Hastanesi Koronavirüs İstanbul Omicron Üsküdar Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

500

Yorumlar (7)

OKUR:

bu beladan kurtulamamızın tek sebebi inatla aşı olmayan insanlardır,bu kişiler yüzünden normal insanlar gereği gibi ne okullarına ne işlerine nede sosyal hayatlarına adapte olabiliyorlar

11
15
yanıtYanıtla
emre akgül:

müthiş bir düşünce gerçekten avrupada insanların nerdeyse tamamı aşı oldu da ne oldu ? Türkiye'de açıklamalar göre 5 milyon civarı hiç aşı olmamışlar var. ortalama 50 milyon kişi aşı oldu ama vakalar aşısızlar yüzünden artıyor öyle mi ? Allah Kur'an'da bir çok yerde düşünmeyi akletmeyi emrediyorsa, o halde düşünmek gerekmez mi ?

yanıt6
yanıt3
emre akgül:

yahu herkes aşılı değil mi ? niye korkuyorsunuz bu kadar ? çoğumuz 1 doz aşı yeter derken 4 doz aşı olmadı mı ? Aman ALLAH'ım Yoksa aşıların hiç faydası yok mu ?

19
4
yanıtYanıtla
miletci vatandas:

millet maske takmıyor hani cezası vardı 900 tl yakında maske takanlara ceza kesilecek nerdeyse

9
3
yanıtYanıtla
Bu son olsun:

Bakana yanıt: Dolmuşlar içler acısı durumda keşke vakit geçirmeme şansları olsa.

8
1
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

her 10 kişiden 8 i domuz gribi olmaya başladı benim ailemde dahil anlamıyorum

3
0
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Karantinada kalktı. Zorunlu olanlar yedi gün evde kalacak. Beşinci gün test verip negatif çıkanlar karantina bitecek. Temaslılara artık karantina yok .Diledikleri gibi gezebilirler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title