Haberler

Görme Engelliler İçin Kitapların Sesi Oluyoruz'

Güncelleme:

GAÜN TDP ve SODES işbirliğinde yürütülen "Görme Engelliler İçin Kitapların Sesi Oluyoruz" adlı toplantı Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDP) ve SODES işbirliğinde yürütülen, "Görme Engelliler İçin Kitapların Sesi Oluyoruz" adlı tanıtım toplantısı Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, üniversitelerin sadece öğreten değil, aynı zamanda eğiten kurumlar olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi olarak kurumsallaşmış kimlik altında, zorunlu bir ders kapsamında Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersini koyduklarını belirten Prof. Dr. Gür, "Özellikle sorumluluk sahibi, duyarlı, empati yapabilen gençler yetiştirmek bizim sorumluluğumuz" diyerek, Gaziantep Üniversitesinden parlayan yıldızın Türkiye'ye ışık saçarak, kurumsallaşarak birçok devlet ve vakıf üniversitesinde ders olarak okutulmaya başlandığını vurguladı.

300'ün üzerinde farklı projelerle bu ışığın yanmaya devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Gür, "Mekanikleşmiş bir toplum, bencilleşmiş bireyleriyle maalesef empatiyi, yardımlaşmayı unutmuş. Bu aydınlık çağda sadece bir saat elektriklerin gittiğinde neler yaşadığımızı düşünün. Bu noktada empati yaparken nasıl ki elektrik düğmesi açıldığı anda dünyamıza ışık oluyorsa, gençlerimiz de görme engelli çocuklarımıza bir ufuk, ışık ve bir umut olmalı. Topluma bireyleri, engelli olanları katmak kadar güzel bir şey yok" diye konuştu.

Engelli bireylere seslenen Prof. Dr. Gür, "Toplumda çok değerlisiniz ve toplumun en önemli bireyleriniz. Şairler, romancılar ve büyük yazarlar görme engelliler arasından çıkmıştır. Peygamberimiz savaşa gideceği zaman yerine vekil olarak Abdullah İbn Mektum denilen arkadaşını bırakıyordu" diyerek, devletin en üst kademesinde yöneticilik yapacak düzeyde de bir din algısının olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gür, "Size değeri atfetmek adına üniversitedeki gençlerimizi yetiştirmek istiyoruz. Mekanikleşen gençlerimizi size temas ederek, dokunarak, sizi yaşama kazandırarak mutlu bireyler oluşturmak istiyoruz. Çünkü sizin mutluluğunuz toplumun mutluluğu, toplumun mutluluğu dünyanın mutluluğu demektir" diyerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Projede 130 öğrencinin kültür etkinliklerine katıldığını belirten GAP Görme Engelliler Okulu Müdürü Cengiz Temiz, her bir öğrencinin ufuklarının daha da aydınlandığı yönünde ifadeler duyduğunu söyledi.

Öğrenci velilerinin etkinlikten oldukça memnun olduklarını belirten Cengiz, bu tür etkinliklerin öğrencilerin bulundukları dünyadan çıkarak, farklı paylaşımlarda bulunmalarını sağladığını ifade etti.

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi Proje Uzmanı Simge Akbaş,"Görme Engelliler İçin Kitapların Sesi Oluyoruz" Projesi ile Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezinde kütüphane ve ses kayıt atölyesi kurduklarını söyledi.

Kütüphane ve ses atölyesinde kitapların TDP öğrencileri ile birlikte seslendirdiklerini belirten Akbaş, "Üniversite öğrencilerimiz, TDP olarak aralamış olduğumuz sosyal sorumluluk ve gönüllülük kapısından içeriye bir adım atmış; örnek davranışlar sergilemiş ve unutmuş oldukları bir takım duyguları hatırlatarak bu tip projelerde ileriki dönemlerde de yer alacaklarını ifade etti" şeklinde konuştu.

"Görme Engelliler İçin Kitapların Sesi Oluyoruz" Projesi tanıtım filmiyle başlayan toplantıya; Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yılmaz Sarıcı, GAP Görme Engelliler Okulu öğrencileri, GAÜN akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title