Haberler

Görme Engelliler Dünya Oyunları'nın Tanıtım Toplantısı Ankara'da Yapıldı

Antalya'da 1-10 Nisan Tarihleri Arasında Düzenlenecek "4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları'nın Tanıtım Toplantısı Ankara'da Yapıldı.

64 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katılacağı şampiyonada yarışmalar judo, goalball, atletizm, yüzme, B1 futsal (hiç görmeyenler ), B2-B3 futsal (çok az görenler), powerlifting (ağırlık kaldırma), satranç olmak üzere toplam 8 kategoride gerçekleştirilecek. Sheraton Ankara Hotel Tulupıa Balo Salonu'nda yapılan basın bilgilendirme toplantısında kısa bir konuşma yapan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, böyle bir organizasyonu Antalya'da gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Engelli insanların dışarı çıkması ve spora teşvik edilmesi için elimizden geleni yaptık. Türkiye çapında toplamda 10 bin kişi ile birlikte hareket ediyoruz. Birçok dalda madalyalar getirdik. Sporcularımız ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil ediyor. Diğer ülkelerden antrenör konusunda talepler geliyor ve bu da bizim işimizi ne kadar iyi yaptığımızı gösteriyor. GSGM'ye verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonayı en iyi şekilde tamamlamak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci ise, Antalya'da düzenlenecek olan şampiyona için gerekli bütün desteği verdiklerini ve Türkiye'nin bu işin içinden alnının akıyla çıkacağına inandığını söyledi. Atletizm, yüzme, judo ve goalball şampiyonalarına bayan ve erkek kategorilerinde katılan sporcular, Londra 2012 Paralimpik Oyunları için kota imkanı bulacak. Açılış töreni 03 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Kepez Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak Dünya Oyunları'nın kapanış töreni ise 10 Nisan Pazar günü saat 20.30'da Antalya / Kemer Le Chateau de Prestige Otel'de gerçekleşecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title