Haberler

Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Eğitim Projesi

Samsun'da 'Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun'da 'Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' toplantısı gerçekleştirildi.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında gerçekleşen 'Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' toplantısı Samsun-İlkadım Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Projenin gerçekleşen toplantısı öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı sosyolog İlknur Göbel, İlkadım Kaymakamlığı APAM Koordinatörü Leman Özay ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Yalçınkaya bir sunum gerçekleştirdi. Projede kısa bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün, 14 Ocak 2014 başlattıkları projede kayıt sayısının 913'e ulaştığını belirterek, 26 Ağustos 2014'de kayıtların tekrar başlayacağını ve kayıt sayısının artmasını ümit ettiklerini söyledi.

Projede hedefin kadınların eğitimli olması olduğunu söyleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, "Hedefimiz, kadının eğitimli olmasıdır. Eğitimli olursak, eğitimli kadın çalışacak, para kazanacak ve ayakları yere basan ve kendine güvenen bir kadın olacaktır. Kendine güvenen kadın yaptığı evlilikle, yetiştireceği çocuklarla da topluma katkı sağlayacaktır. Gönül Elçilerimiz olarak bize bu konuda destek olun. 26 Ağustos 2014'te kayıtlar başlayacaktır. Bu kayıtlarda eğitimden yoksun kalmış kadınları, genç kızları eğitime yönlendirmek, onları mesleki eğitim liselerine ya da kısa sürede eğitimle meslek sahibi olabilecekleri halk eğitim merkezlerine yönlendirin. Burada önemli olan kadının meslek sahibi olmasıdır" diye konuştu.

Toplantıya ayrıca, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ile çok sayıda gönül elçisi katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Kaymakamlığı Samsun Leman Göbel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title