Haberler

Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı Gelibolu'da Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" tanıtım toplantısı Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yapıldı.yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" tanıtım toplantısı Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yapıldı.

Gelibolu Atatürk Kız Teknik Meslek Lisesi Salonunda gerçekleştirilen

programda projenin tanıtımı

yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Ersin Fırat yaptı. Fırat konuşmasında, "Çevremizde veya sağımızda,solumuzda ihtiyaç sahibi olanlar muhakkak vardır. İşte bizlerin görevi bu ihtiyaç sahiplerini bulup, devletle buluşturmaktır. Mutlu bir toplum, mutlu bir gelecek istiyorsak muhakkak herkesinde mutlu olacağı bir ortam olması gerekmektedir.

Eğer mutsuz insanlar varsa, ihtiyaç sahipleri varsa, bunların arasında yaşlımız, çocuğumuz, gencimizde olur ellerinden tutarak, onlarında mutlu olması için çaba gösterirsek, o zaman işte bizde mutluluğu yaşamış olacak. Çünkü etrafımızda mutsuz insanları gördüğümüz zaman eğer ki mutlu olabiliyorsak, işte o zaman kendimizi sorgulamamız gerekir. Çünkü bir insan olarak çevremizde mutsuz insanlar varken bizim mutlu olmaya hakkımız olmaz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Vali Güngör Azim Tuna "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tarafından, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla

bu toplantı yapılmaktadır. Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere 'Toplum Kalkınmasından Gönül Elçileri Projesi' hayata geçirilmiştir. Gönüllülük, gelenektir, güncelliktir, gelecektir. Köklü ve tarihi geleneklerden doğan, yardımlaşma ve dayanışma duygularına dayanan gönüllülük, insan davranışının en temel ve en eski ifade şekillerinden birisidir. Gönüllü olmakla, bireyler, içinde yaşadıkları topluma daha aktif olarak katılmakta ve diğerleri için önemli olduklarını hissetme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu ihtiyacın özünde, kişiler arası ilişkilerin olumlu ve yapıcı bir hal alması ve buna bağlı olarak kişilerin ve dolayısıyla toplumların refahını arttırma isteği bulunmaktadır. Gönüllülüğün olduğu yerde olumlu ve yapıcı iletişim nedeniyle sosyal bağlılık ve güven duyguları pekişmektedir" dedi.

Valinin konuşmasının ardından Çanakkale Sosyal Hizmetler Uzmanı Nuray Gümrükçüde, kimlerin gönül elçisi olabileceği konularında bilgilendirdi ve arkasından slayt gösterisi ile toplantı sona erdi. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin

Tuna ve beraberindeki heyet ile birlikte daha sonra Yahya Çavuş Görme Engelliler İlköğretim okuluna ziyarette bulundu. Okul Müdürü Salih Karslıoğlu okulu ziyaret edenlere bilgiler verdi. Toplantıya Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna,

Çanakkale Vali yardımcısı Canan Hancer Baştürk, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve Gelibolu Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, Evreşe Belde Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer ve Kavak Belediye Başkanı Necati Kopça katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Güngör Azim Tuna Çanakkale Gelibolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title