Haberler

Gönül Elçileri Suriyeli Çocuklarla Buluştu

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş öncülüğünde oluşturulan 20 kişilik Gönül Elçileri ekibi Adıyaman Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyeli kadın ve çocuklarla buluştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş öncülüğünde oluşturulan 20 kişilik Gönül Elçileri ekibi Adıyaman Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli kadın ve çocuklarla buluştu.

10 binden fazla Suriyeli vatandaşın kaldığı Adıyaman Konaklama Tesisleri'ne giden Gönül Elçileri ekibini Çadırkentte Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ karşıladı. Vali Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş başkanlığındaki Gönül Elçileri, çadırkentteki okul ve kurs alanlarını gezerek kadın ve çocuklarla buluşup, Suriyeli bir ailenin çadırına konuk oldu. Bayan Demirtaş, Suriyeli ailenin yeni doğan Ece adlı kız çocuğunu kucağına alarak yakın ilgi gösterdi. Çadırkentteki sınıfları da gezen Gönül Elçileri minik öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandılar. Bayan Demirtaş öğrencilerle sohbet ederek Suriyeli Abdullah Nasri adlı çocuğun söylediği 'Selam Olsun' adlı şarkıya eşlik etti. Daha sonra halı kursuna geçerek buradaki bayan kursiyerleri de ziyaret eden Bayan Demirtaş başkanlığındaki Gönül Elçileri ekibi, kadınlarla sohbet ederek, herhangi bir sorunlarının olup olmadığını sordu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde ülke genelinde hayata geçirilen 'Gönül Elçileri' projesinin Adıyaman'da başarı ile sonuçlanması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Beyhan Demirtaş, "Bugün ilimizde oluşturduğumuz Gönül Elçileri ekibimiz ile ülkelerindeki iç savaştan kaçarak çadırkentte misafir ettiğimiz Suriyeli kadın ve çocuklarla buluştuk. Bilindiği gibi Gönül Elçileri projesi, toplumumuzda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla Gönül Elçileri olarak binlerce çocuğumuzun hayatlarına dokunmak istiyoruz. Bugünde Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ederek onların hayatlarına dokunmak istedik" dedi.

Gönül elçileri olarak her üyenin çadırkentte kalan Suriyeli bir aileye 'Kardeş Aile' olacaklarını belirten Demirtaş, "Gönül Elçilerimiz, kardeş aile oldukları Suriyeli ailelerle devamlı iletişim içerisinde olacak dertlerini ve problemlerini dinleyerek kendilerine her türlü desteği vereceklerdir. Bununla amacımız empatiyi, hoşgörüyü, birliği, beraberliği, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik hukukunu güçlendirmektir. Gönül elçileri olarak bugünkü ziyaretimizde Suriyeli kadın ve çocuklarla buluşup birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek, çocuklara ülkelerindeki kaosu biraz da olsa unutturabilmek, minik yüreklerindeki sevgiyi yeniden yeşertebilmektir. Kendileri ile sohbet ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin de gayet mutlu olduklarını görmek bizleri ayrıca sevindirmiştir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Osman Ertuğrul Uğur Arslan Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title