Haberler

Golf Turkish Airlines Ladies Open 2014

Güncelleme:

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı, Turkish Airlines Ladies Open 2014'ün şampiyonu Fransız Valentine Derrey oldu.

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı, Turkish Airlines Ladies Open 2014'ün şampiyonu Fransız Valentine Derrey oldu.

Serik ilçesindeki Belek turizm merkezinde bulunan National Golf Kulübü sahalarında düzenlenen turnuva, 32 ülkeden 132 profesyonel kadın sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Turnuvanın finalinde 60 golfçü mücadele etti.

Turnuva sonunda birinciliği Fransız Valentine Derrey, ikinciliği Danimarkalı Malene Jorgensen ve üçüncülüğü İngiliz Charley Hull kazandı.

250 bin avro ödülün dağıtıldığı turnuvada, birinci Valentine Derrey 37 bin avro, ikinci Malene Jorgensen 25 bin avro ve üçüncü Charley Hull, 19 bin avro kazandı.

AB Bakanı Çavuşoğlu

Ödül töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Golf oyuncuları sayesinde Türkiye'nin, özellikle Antalya'nın çok iyi tanıtımı yapıldı" dedi.

Sporcuların oyun süresini stresle geçirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, buna rağmen turnuva sırasında güzel ilişkiler kurulduğunu kaydetti.

Kendisinin de daha önce dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods ile yaptığı golf maçını anımsatan Çavuşoğlu, dünyaca ünlü sporcularla kurulan diyalogların da ülkenin tanıtımı için önemine dikkati çekti.

Golf sporunun önemini bildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu spor dalına özel önem verdiğini söyledi. 

Çavuşoğlu, golf sporunun gelişmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.

Turnuvanın ana sponsoru Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da Türkiye'nin tanıtımına katkı verecek spor organizasyonlarını önemsediklerini dile getirdi.

Golf sayesinde dünyaca ünlü sporcuların Türkiye'ye ve Antalya'ya geldiklerini belirten Topçu, "Ülkemizin dünyaya tanıtılmasında üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamdaki tüm organizasyonları destekleyeceğiz" diye konuştu.

Turnuvanın şampiyonu Fransız Valentine Derrey de zorlu mücadele sonunda şampiyon olduğu için mutluluk duyduğunu söyledi. 

Daha sonra turnuva pastasını kesen katılımcılar, golfçülerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turnuvanın ödül törenine AB Bakanı Çavuşoğlu, Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna ile golfseverler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title