Haberler

Gölbaşı'nda 'İbad Hüseyinli' Sokağı Açıldı

Gölbaşı'nda 'İbad Hüseyinli' Sokağı açıldı ANKARA'nın Gölbaşı İlçe Belediyesi ve Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği programla 'Kahraman İbad Hüseyinli' adı, Türkiye Strateji Araştırma Merkezi'nin önünde bulunan sokağa verildi.

Gölbaşı'nda 'İbad Hüseyinli' Sokağı açıldı

ANKARA'nın Gölbaşı İlçe Belediyesi ve Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği programla 'Kahraman İbad Hüseyinli' adı, Türkiye Strateji Araştırma Merkezi'nin önünde bulunan sokağa verildi.

Düzenlenen programa AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam, Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın., Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Azerbaycan Askeri Ataşesi İlyas İbrahimov Kahraman İbad Hüseyinli, Azerbeycan büyükelçisi, Azerbeycan milletvekilleri ve birçok davetli katıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay programda yaptığı konuşmasında, "Bu sokağımızın ismini kahraman İbad Hüseyinli olarak değiştirmemizi istediler. Biz de onun bu emrini yerine getirelim diye ilk meclisimizde önergemizi Gölbaşı ve Büyük Şehir Belediye Meclis üyesi arkadaşlarla beraber önergemizi verdik. Ankara Büyük Şehir belediye başkanı sayın Melih Gökçek bizleri kırmadı komisyonu havale etti, ilk toplantıda ismini değiştirdik. Bizler de bu değerlerden bir tanesi olan ibad Hüseyinlinin ismini burada Gölbaşı İlçesi Hacı Hasan Mahallesinde bu sokağa adını verdik' İfadelerini kullandı.

Türkiye Strateji Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel ise Türkiye ve Azerbaycan'ın tek millet, iki devlet olduğunu belirtttiği konuşmasında, "24 Nisan Cuma günü Washington'da Beyaz Saray karşısında Ermenilerin gösterisine mukabil bu defa Türkler ve Azerbaycan Türkleri bayrakları ile gittiler ve onları bastırdılar Allah'a hamd olsun, 100 sene tam tersine tepti. Yeni bir doğuşun başlangıcı oldu. Bunun için biz Azerbaycan kardeşliğinin dostluğunu bütün Ermenistan, Diasporası, Amerikan, bütün Rusya bir araya gelse, ona değişmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda taviz vermiyor. Ona müteşekkiriz. Ama Türkiye'de politikacı veya aydın geçinen bir takım tipler eğer bu konuda taviz veriyorlarsa, biliniz ki Türk milleti her zaman Azerbaycan'da ki Türk milletinin arkasındadır. Hiç bir zaman Ermenistan'ın bir takım menfaatlerin yanında Azerbaycan menfaatlerinin haleldar etmeyiz, kimseyle kin tutmayız. İyi geçiniriz, barışırız, kucaklarız. Bir milyondan fazla türkü vahşice katlettiler. tam tersine soykırıma biz maruz kaldık. Şimdi onu da affetmeye hazırız. Bir tek şartla; Azerbaycan'ın haksız olarak işgal ettikleri, yüzde 20'lik toprağını iade edecekler. İşgalden vazgeçecekler, ondan sonra o 2 milyon Ermeni'yi biz doyururuz zaten. Mutlaka Karabağ'daki işgal sona erecektir. Ondan sonra biz aradaki münasebetleri düzeltmeye hazırız. O olmadan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Kahramanımızı artık herkes tanıyor. Bu faaliyetlerimizi artıracağız" dedi.

Programda Ankara Kulübü Gölbaşı Şubesi seğmen ekibi gösteri yaptı. Programda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Kahraman İbad Hüseyinli'ye 'Ankara Gölbaşı Hacı Hasan Mahallesi 1712. Sokak ismi, 'Kahraman İbad Hüseyinli' olarak değiştirildiğine yönelik yazılı belgeyi tablo şeklinde, beraberinde Mogan Bıçak tarafından yapılan Ankara Kaması hediye etti. İbad Hüseyinli de Başkan Duruay'a günün anısına Azerbeycan motifli kilim ve kitabını hediye etti. Daha sonra sokağın açılış kurdalesini kestiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Duruay Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title