Haberler

Göksun'da Dereleri Islah Projesi Sürüyor

Göksun ilçesinde dere ıslah projesinin sürdüğü bildirildi.

Göksun ilçesinde dere ıslah projesinin sürdüğü bildirildi.

Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle inşaat çalışmasına yaklaşık bir ay önce başlayan proje kapsamında Telbüzek ve Göksun çaylarının Göksun'un içinden geçen yaklaşık 7 kilometrelik kısmının, 7 metre genişliğinde ve 1 metre 70 santim yüksekliğinde taş duvarla kanal içerisine alındığını belirtti.

Göksun Belediye tarihinin en büyük projesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Hurç, şunları kaydetti:

"Biz Daha mamur ve müreffeh bir Göksun için yola çıktık ve bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Görevde bulunduğum 7 yıl içinde başta fiziki belediyecilik olmak üzere sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında Göksun'un ve Göksunlunun arzuladığı projelere imza atarak Göksun'u her haliyle daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmeye çalıştık.

Derelerin ıslahı projesi de Göksun Belediye tarihinin en büyük bir projedir. Proje kapsamında Telbüzek Çayının, İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Yurdu yanından başlayıp Çağlayan köprüsüne kadar olan bölümü ile Göksun Çayının Kayseri asfaltından Telbüzek Çayına kadar olan bölümlerini 7 kilometre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde ve 1 metre 70 santim yüksekliğinde taş duvar ile kanal içerisine alıyoruz. Ayrıca kanal üzerinde farklı yerlerde vatandaşlarımızın geçişini sağlamak üzere 8 adet de köprü yapıyoruz. "

Hurç, şu ana kadar ıslah projesinin 550 metresinin tamamlandığını, kanal inşaatının bitmesinin ardından çevre düzenlemesine başlayacaklarını belirtti.

2012 yılı içinde tamamlamayı planladıkları proje sonunda Telbüzek ve Göksun çayları etrafında 10 metre genişliğinde yürüyüş yolu ve piknik alanları yapılacağını bildiren Hurç, vatandaşların bir taraftan berrak sularda su bisikleti ile gezerken, diğer taraftan oltayla kanaldan balık avlayabileceğini kaydetti.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title