Haberler

Göksu Nehri'ne Porsuk Çayı Modeli Proje

Silifke Belediyesi ve Devlet Su İşleri iş birliğiyle Göksu Nehri’nde bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı.

Silifke Belediyesi ve Devlet Su İşleri iş birliğiyle Göksu Nehri'nde bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı.

Göksu Nehri Taşkın Islahı ve Yatak Düzenlemesi projesi kapsamında modern bir yapıya kavuşacak olan nehirde, öncelikli olarak köprüler bakıma alınacak. Köprülerin bakım ve onarımı içinde öncelikli olarak geçitlerin yer aldığı temel zeminler temizleniyor.

Yıllardır sanayi atıklarının kirliliği, evsel atıklar, kentin yukarısında yer alan bazı köylerin fosseptik atıkları, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının kaçak bağlantıları sonucu adeta açık bir kanalizasyon ve kıyı kenarları çöplük haline gelen Göksu Nehri, Silifke Belediyesinin adımlarını attığı projeyle bakım ve temizlik çalışmalarıyla yeni bir görünüme kavuşacak.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Şuanda DSİ ekiplerimiz bakım ve temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Göksu Nehri üzerinde hayata geçireceğimiz proje ile her biri kendine özgü tasarıma sahip olan yeni taşıt ve yaya köprüleri yer alacak olup, bunların yanı sıra, şık görünümleri ile Silifke'nin ve Mersin'in örnek gösterebileceği, güzelliğine güzellik katacak bir çalışma olacaktır.

Proje kapsamında Göksu Nehri'nin temizlenmesine ve afet riskinin azaltılmasına yönelik büyük ölçekli düzenlemeler yapılırken, içinden nehir geçen dünyanın gelişmiş kentlerinde olduğu gibi Silifke'de kent içi ulaşımda da faydalanılmasına yönelik düzenlemeler ve çalışmalar başlatılacak. Böyle büyük ve önemli bir projeyi hayata geçirmek için bütün heyecanımızla çalışıyor, ilçe halkımızı projenin adım adım hayata geçmesiyle bilgilendireceğimizi belirtmek istiyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Silifke Mersin Porsuk Göksu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title