Haberler

Glutensiz Türkiye" İçin Pedal Çeviren Pekzorlu Nazilli'ye Ulaştı

Çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turu kapsamında Ankara’dan yola çıkan Hakan Pekzorlu, Aydın’ın Nazilli ilçesine ulaştı.

Çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turu kapsamında Ankara'dan yola çıkan Hakan Pekzorlu, Aydın'ın Nazilli ilçesine ulaştı.

Nazilli'ye geldiği sırada Beşeylül Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Pekzorlu, Okul Müdürü Osman Nalbantoğlu ile öğrencilere çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi. Türkiye'de Çölyak hastalığının bilinirliğinin çok az olmasından yakınan Pekzorlu, farkındalık yaratmak için bu yolda gönüllü olduğunu belirtti. Pekzorlu, "Sağlık Bakanlığı desteği ile düzenlenen etkinlik çerçevesinde gönüllü olarak Ankara'dan yola çıktım. Çölyak hastalığı ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ülkemizde çölyak hastalığının teşhisi çok düşük seviyede. 100 çölyak hastasının sadece dördüne teşhis konulmuş durumda. Bu oran Avrupa'da yüzde 10, Amerika'da yüzde 17'ye ulaşıyor. Çölyak ve glutene bağlı rahatsızlıkların geç teşhisi, toplum sağlığını, iş gücü verimliliğini olumsuz yönde etkilerken toplumsal, sosyal ve ekonomik sorunları da beraberinde getiriyor. Öğrencilerimizin bilinçlenip, ailelerine bu hastalığı anlatması bizi başarıya ulaştırır" dedi.

BİN 750 KİLOMETRE YOL KATEDECEK

Ankara'dan 9 Mayıs'ta bisikletle yola çıkan gönüllü Hakan Pekzorlu, Eskişehir, Afyon, Burdur, Antalya ve Denizli'den sonra yedinci durağı olan Nazilli'ye geldi. Çölyak hastalığına farkındalık yaratmak için "Glutensiz Türkiye" sloganıyla pedal çevirdiğini söyleyen Pekzorlu'nun, bin 750 kilometreden oluşan bisiklet turu 13 Haziran'da İstanbul'da son bulacak.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak, buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisinde bulunan gluten adlı bir proteinin ince bağırsakta parçalanamamasından kaynaklanan bir emilim bozukluğu hastalığı olarak tanımlanıyor. Türkiye'de çölyak hastalarının ancak yüzde 4'üne teşhis konulurken, bu oran Avrupa'da yüzde 10, Amerika'da ise yüzde 17. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title