Haberler

Global Yatırım Holding Grubu'ndan Erzincan'da Eğitime Büyük Destek

BASIN BÜLTENİDİR.

BASIN BÜLTENİDİR.

Refahiye Meslek Yüksek Okulu İzzet Y. Akçal Öğrenci Yurdu törenle açıldı

Global Yatırım Holding Grubu tarafından Erzincan Refahiye’de İzzet Akçal adına yaptırılan öğrenci yurdu resmi törenle hizmete açıldı. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman katıldı.

Türkiye’nin en büyük gruplarından Global Yatırım Holding Grubu, Erzincan Refahiye’de İzzet Akçal adına yaptırdığı öğrenci yurdunu düzenlenen geniş katılımlı bir törenle hizmete açtı. Enerji, altyapı ve finansal servisler olmak üzere üç temel faaliyet alanında yatırım yapan Grup, yatırımlarına hızla devam ederken eğitim alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de sektöründe öncü rolü üstleniyor. Bu kapsamda, bir süre önce yapımı tamamlanan Erzincan Üniversitesi Refahiye Meslek Yüksek Okulu İzzet Y. Akçal Refahiye Öğrenci Yurdu’nun resmi açılışı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Global Yatırım Holding Grubu’nun bölgelerinde eğitim alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile ilgili olarak, bu yurdu Erzincanlılara kazandıran Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’a teşekkür etti. Yıldırım şöyle konuştu, “Okullarımızda görev yapan öğretim elemanlarının barınma, burada çalışan kamu görevlilerinin barınma mesken ihtiyacı var. Kendilerine usulen bahsettik. Tereddüt etmeden ikinci defa tekrarlamadan kabul etti ve 5 ay gibi kısa bir sürede yapıp teslim etti. Kendilerine hemşerilerimin adına çok teşekkür ederim. Erzincan Yüksek Öğretimine Erzincan’ın Kamu İdaresine çok anlamlı bir destektir. Bu destek şüphesiz Mehmet Kutman’ın Erzincan depreminde başsavcı olan dedesi İzzet Akçal o günlerde Erzincan’ın bu travmadan bu felaketten kurtulması için olağanüstü gayretle çalışmış, tüm imkanları ve tüm ailesi ile kendisini bu işlere adamış. Öyle ki yıllar sonra onun yeğeni de Erzincan’da telaffuz edildiğinde dedesinin o günlerde yaşadıkları hatıralarla birleşince bu kararı hemen vermiş. Sağ olsun var olsun. Kendisine hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Global Yatırım Holding Grubu olarak, Türkiye genelinde eğitime her alanda destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu bağlamda Grubumuz tarafından geçtiğimiz yıl Haziran ayında temeli atılan ve Ekim ayında tamamlanan yurt binasını öğrencilerimize ve Erzincanlıların hizmetine sunmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek ister, hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca, öğrenci yurdunun yapımı aşamasında bize destek veren yerel yönetime de teşekkür etmek istiyorum. Global’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, birçok projeye imza atmanın onurunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü eğitim ve öğrenime yapılan yatırım, ekonomik büyümeyi ve bireysel ilerlemeyi sağlamanın en temel öğesidir. İnsana yapılacak yatırım fazlasıyla geri dönüyor. O nedenle biz de önce insana yatırım yapıyoruz ve eğitim alanında yaptığımız bu sosyal sorumluluk projelerine yenilerini ekleyeceğiz.”

Erzincan Valisi, Erzincan Üniversitesi Rektörü ve Ulaştırma Bakanı tarafından Mehmet Kutman’a plaket sunuldu. Konuşmaların ardından, yapımı 3 milyon TL’ye mal olan Refahiye Meslek Yüksek Okulu İzzet Y. Akçal Refahiye Öğrenci Yurdu’nun açılışı gerçekleşti.

Refahiye Meslek Yüksek Okulu İzzet Y. Akçal Refahiye Öğrenci Yurdu

Global Yatırım Holding Grubu tarafından geçtiğimiz yıl Haziran ayında temeli atılan ve Ekim ayında tamamlanan yurt binası toplam 12 dönüm alana kurulu. Toplamda 3 milyon TL’ye mal olan yurt binası 3 ayrı blok ve 40 odasıyla 120 kişiye hizmet verecek. Global Yatırım Holding Grubu’nun sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçtiğimiz yıllar içinde Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kuşadası Turizm İsletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu inşası tamamlanarak teslim edilirken; Denizli’de 3 milyon TL’ye mal olan 32 derslikli ilkokul inşaatı ise önümüzdeki kasım ayı içinde bitecek.

İZZET AKÇAL KİMDİR: İzzet Akçal, 1906 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İstanbul’da lise eğitimine devam ederken, Kurtuluş Savaşı nedeniyle eğitimine ara veren Akçal, yurtsever Karadenizli gençlerle birlikte işgal altındaki İstanbul’dan Ankara’ya silah temininde etkin rol aldı. Daha sonra eğitimine devamla, 1930 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni en iyi derecelerle bitiren Akçal, ülkemizin değişik il ve ilçelerinde Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıçlık görevlerinde bulundu. Akçal 1939 yılında Erzincan’da meydana gelen binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremde, yaptığı yardımlarla adından söz ettirdi. Fedakarlığı ve yardımseverliği ile daima aranan bir kişiliğe sahip olan Akçal bu özelliği nedeniyle çevresinde de çok sevilir ve tanınırdı. Akçal, Bursa Cumhuriyet Savcılığı görevi sırasında, baba ocağı ve doğum yeri Rize’den 1950 yılında Demokrat Parti Milletvekili olarak T.B.M.M’ye seçildi. Akçal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Rize Milletvekili olarak 1950 - 1960 yılları arasında en çok yasa önerisi yapan ve kabul ettiren Milletvekili olarak ün yaptı. İzzet Akçal, 1959′da Devlet Bakanlığı’na getirildi ve TBMM’de sözlü soruların önemli bir kısmını cevaplandırmaya memur edilmişti. Akçal, 1977 seçimlerinde Adalet Partisi’nden TBMM’ye Rize Milletvekili olarak katıldı. Çevresi tarafından gerçek bir siyaset ve halk adamı olarak tanınan ve aynı zamanda Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın da dedesi olan Akçal, 1987 yılında aramızdan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Basın Bültenleri

Haberler

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Fatih Terim, Yunanistan takımı Panathinaikos'tan ayrıldı

Fatih Terim, Yunanistan takımı Panathinaikos'tan ayrıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title