Haberler

Gitaristler Mamak'ta Yetişiyor

Mamak Belediyesi’nin yeteneklerini keşfetmek isteyen gençlere yönelik eğitim faaliyetleri Mamak Kültür Merkezi’nde devam ediyor.

Mamak Belediyesi'nin yeteneklerini keşfetmek isteyen gençlere yönelik eğitim faaliyetleri Mamak Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Her yaştan vatandaşın, beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri, boş zamanlarını faydalı bir biçimde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla, Mamak Belediyesi'nin ücretsiz olarak açtığı çok sayıdaki kurstan biri olan gitar kursu, yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. Gitar kursunda bu yıl 300 öğrenci eğitim görüyor. Mamak Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren ve öğreticiliğini Sait Erorhan'ın yaptığı MKM gitar kursunda yazın hafta içi 2 gün, kış dönemi de hafta sonları eğitim veriliyor. Gitarın dış görünümünü tanımaktan başlayarak, gitar tutma ve oturma şekli, akort düzeni, perde ve aralık düzeni sıralama, sağ el ile çalma metodu notaları öğrenme, parça alıştırmaları yapma gibi eğitimler gören kursiyerler, müziksel işitme ve ritm duygularını geliştirip belirli bir seviyeye geldikten sonra, hem mesleki beceri kazanıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor.

YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Eğitim ve sanatın vazgeçilmez hizmetlerden biri olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Kurslar sayesinde gençlerimiz içlerinde gizli olan yeteneklerini keşfediyorlar. Her yıl yenilerini eklediğimiz kurslarımıza bu yıl da yeni kurslar ve kursiyerlerimizle devam ediyoruz. Binlerce kursiyerimizin eğitim görüp mezun olduğu meslek edindirme ve enstrüman kurslarımız sayesinde bundan sonra da daha birçok kursiyer yetiştireceğiz"dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title