Haberler

Girişimcilik Haftasında Hibe ve Destekler Konuşuldu

Düzce Üniversitesinde Global Girişimcilik Haftası 2016 etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde hibe ve destekler konuşuldu.

Düzce Üniversitesinde Global Girişimcilik Haftası 2016 etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde hibe ve destekler konuşuldu.

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinliklerinin 3. gününde, girişimcilere sağlanan hibe ve destekler ile ilaç ve biyomedikal teknolojilerde girişimcilik eğilimleri konuları konuşuldu.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen paneller ile devam eden etkinlikler kapsamında Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Vildan Işık ile Yrd. Doç. Dr. Açelya B. Gönüllü'nün eserlerinden oluşan kişisel resim sergisi de katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi.

Program, TÜBİTAK Girişimcilik Destekleme Grubundan Uzman Yardımcısı Münevver Kır'ın "Teknogirişim Sermaye Desteği Programı" konulu sunumuyla başladı. Programın aşamaları, hangi alanları desteklediği, başvuru süreciyle ilgili önemli bilgiler veren Münevver Kır, başarılı girişimcilerden örnekler vererek sunumunu tamamladı.

KOBİ uzmanı Mustafa Can Yağdereli'nin konuşmalarıyla devam eden programda, KOSGEB girişimcilik destek programları hakkında faydalı paylaşımlarda bulunuldu. Toplam istihdamın yüzde 78'inin KOBİ'ler tarafından oluşturulduğunu söyleyen davetli konuşmacı, KOSGEB'in Ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Girişimcilik Destek Programı ile AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programlarından bahseden Mustafa Can Yağdereli, katılımcıların sorularını cevaplandırarak sunumunu noktaladı.

Programın son bölümünde, "İlaç ve Biyomedikal Teknolojilerde Girişimcilik Eğilimleri" başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü yapan Düzce Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Özkan, patent, faydalı model ve tescil gibi kavramların önemine değinerek sözü panelistlere bıraktı. Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrşadi İstemi Alp Yücel biyomedikal alanındaki AR-GE ve inovasyon, Düzce Bilim ve Sanat Merkezi'nden Adem Akkuş fikri mülkiyet çalışmaları, Nobel İlaç'tan Dr. Abdullah Uslu ilaç sanayisi ve Viveka firmasından Emin Okutan girişimcilik perspektifi konularında önemli değerlendirmelerde bulundular.

"Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinliklerinin üçüncü günü, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Global Girişimcilik Haftası Düzce Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title