Haberler

Giresun'da "Otizmin Farkındamısınız?" Konferansı Düzenlendi

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2014 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Giresun Valiliği İle Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinasyonunda Şehit İsmail Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından yürütülen “Okulumla Engelleri At’lıyorum” projesi kapsamında 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Canani Kaygusuz’un konuşmacı olarak katıldığı “Otizmin Farkında mısınız ?” adlı konferans düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2014 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Giresun Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinasyonunda Şehit İsmail Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından yürütülen "Okulumla Engelleri At'lıyorum" projesi kapsamında 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Canani Kaygusuz'un konuşmacı olarak katıldığı "Otizmin Farkında mısınız '" adlı konferans düzenlendi.

Nurettin Canikli İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmüş olan engellilere yönelik projeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Çocukların Eğitimine ilişkin bizzat onları evlerinden servislerle alarak okullarına ulaştırmaları özel çocuklarımızın ortaya çıkmasını sağladı" dedi.

Açılış konuşmasının ardından "Otizmin farkında mısınız'" başlıklı konferansı vermek üzere sunum yapan 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canani Kaygusuz, "Öncelikle Giresun'da otizmle ilgili bu tarz bir okulun olması bir şans. Çünkü ülkemizde bu tarz okulların sayısı çok fazla değil. Gerek otizm gerek diğer çocuklarla ilgili hiçbirimizin bizimde başımıza geleceğinden muaf değiliz. Bugün burada anlatılacak konularla farkındalığın pratikte bir eylem karşılığı olmasını, Dernek ve kurumlarla ilişkilerin güçlenmesini temenni ederim. Otizm olan bir çocuk veya velisi ile sokakta karşılaştığımızda bunlar kim' niye böyle? Gibi şeylerden vazgeçerekten bir katkı sunabiliriz. Engelli bireylerin aslında sosyal hayatla buluşmasının önünde çok ciddi kültürel engelleri olan bir topluluğuz. Onlar bizim ilgi alanımıza ilişki kuracağımız insanlar değil de uzaktan bakıp haklarında tırnak içerisinde söylüyorum 'dedikodu' yapacak insanlar olarak giriyor. En azından bunlardan uzak kalabilirsek özel çocukların sosyal hayata daha fazla katılmalarını ve dolayısı ile özel olma durumlarından dolayı karşılaştıkları güçlüklerin bir kısmını aşmalarına katkı sağlayabiliriz. Buradan çıktıktan sonra gördüğünüz farklı çocuklarla veli ilişkilerine böyle balığa bakar gibi bakmak yerine onlarla bağ kurmak yönünde bir anlayışla çıkmayı ve bu anlayışa sahip olmayı becermek bile bence bu proje için çok önemli bir kazanım olacaktır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlüğü Giresun Valiliği 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title