Haberler

Gıda Tarım ve Hayvancılıkta 'Ortak Akıl' Toplantısı

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı ve ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katılımlarıyla ortak akıl toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı ve ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katılımlarıyla ortak akıl toplantısı düzenlendi. Toplantıda Diyarbakır'daki tarım v e hayvancılık ile ilgili tüm detaylar ayrıntılı görüşüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı ve ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katılımlarıyla her ay düzenli olarak ortak akıl toplantıları gerçekleştiriliyor.


Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden sorumlu Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz başkanlığında yapılan toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, GAP Uluslar Arası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli, Zirai Araştırma İstasyon Müdürü Mehmet Kılıç, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Mehmet Deniz, Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Metin Fidan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Hikmet Güneş, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, ÇAYKUR Bölge Müdürü Mithat Sallan, Et ve Süt Kurumu, Et Kombinası Müdürü Hamdullah Güven ve Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik katıldı.

148 projeye hibe verildi

Toplantıların ilki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, ikincisi GAP Uluslar Arası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, üçüncüsü de 1 Mart 2016 tarihinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda yapıldı. Toplantıda İl Koordinatörü Hikmet Güneş tarafından, IPARD programı ve bu program kapsamında Diyarbakır İlinde desteklenen projeler konusunda sunum yapıldı. Verilen bilgilere göre, "148 adet proje sözleşmeye bağlanmış olup, toplam destek tutarı 93 milyon 950 bin TL, şimdiye kadar ödenen hibe tutarı ise 72 milyon 295 bin TL'dir" denildi.

1 milyon 586 bin küçük ve küçükbaş hayvan

Ayrıca Diyarbakır İl Koordinatörlüğü'nün çalışmaları ve bu desteklemelerden Diyarbakır'ın daha çok faydalanması hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Akabinde Diyarbakır'da tarım ve hayvancılıkla ilgili kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelen yetkililer, sorunlar ve çözüm önerileri noktasında görüşlerini dile getirdiler. Yaklaşık olarak 1 milyon 555 bin 527 hektar yüzölçümüne sahip olan Diyarbakır topraklarının yüzde 45'i tarım alanı olup, 371 bin büyük baş, 1 milyon 215 binde küçükbaş hayvanın bulunduğu belirtildi. Tarım ve hayvancılık, Diyarbakır ekonomisi açısından önemli bir yer teşkil ediyor.

162 milyon kredi desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Diyarbakır çiftçilerine alan bazlı tarımsal destekler, fark ödemesi destekleri, hayvancılık destekleri ve diğer destekler adı altında toplamda 345,4 milyon TL ödeme yapıldığı kaydedildi. Yine Bakanlık tarafından desteklenen ve biten-devam eden 141 adet kırsal kalkınma yatırımları tesislerine toplamda 90,1 Milyon TL ödeme yapıldı. Diyarbakır'da faaliyet gösteren 99 adet kooperatife de 162,4 Milyon TL kredi desteği sağlandı. Toplantıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle dendi:


Toplulaştırmada son aşamaya gelindi

"Ayrıca Diyarbakır'daki geniş ekim alanlarının yanında büyük bir arazi toplulaştırması çalışmaları devam etmektedir. Yaklaşık olarak 695.000 hektar alan uygulama alanı olarak ilan edilmiş ve bugün arazi toplulaştırmada son aşamaya gelinmiştir. Dolayısıyla konunun ehemmiyetine binaen, Bakanlığımız tarafından yürürlüğe konulan ve desteklenen projeleri uygulamak, çiftçimiz ve üreticimizi bilgilendirmek, modern tarım uygulamaları konusunda eğitmek, daha büyük ölçekli ve daha ekonomik işletmeler oluşturabilmek, bu işi profesyonelce yapan işletmelerin sayısını arttırmak ve çiftçimizi gelişmiş ülke çiftçileri ile rekabet edebilecek bir konuma getirmek için ilimizdeki tarım paydaşlarına önemli görevler düşmektedir. Bunun bilincinde olan tarım paydaşları bu konuları görüşmek ve bu konularla ilgili çalışmaları ortak payda altında değerlendirmek, var olan sorunlara çözüm bulmak, ileride meydana gelebilecek sorunlarla ilgili tedbir almak ve ilimiz tarım ve hayvancılığının daha da geliştirilmesi için önemlidir"

Oldukça verimli geçen toplantı, bir sonraki toplantının yeri, tarihi ve konularının belirlenmesiyle sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title