Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Van'da Açıklaması

"Vatandaşlarımızın meşru ve demokratik hak ve taleplerini dikkate alıp projelendirerek hayata geçiriyoruz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,

"Vatandaşlarımızın meşru ve demokratik hak ve taleplerini dikkate alıp projelendirerek hayata geçiriyoruz. Ama bundan rahatsız olup kurşun sıkanlar, mayın patlatan ve bomba atanlar var" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı'nca Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen iftar programına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, okunan ezan ile vatandaşlarla orucunu açtı.

Burada bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, bundan 9 ay önce ağır bir deprem yaşayan kentte can kayıplarının yaşandığını hatırlatarak, bu depremden sonra ulusça ve milletçe hep beraber dayanışma içerisinde Vanlıların acısını hafifletmeye çalıştıklarını belirtti.

Depremden sonra hükümetin, kentin yaralarının sarılması için hızlı şekilde harekete geçtiğini vurgulayan Eker, TOKİ tarafından yapılan afet konutlarının yakın bir zamanda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Eker, AK Parti'nin milletle her imkan ve fırsatta çok geniş zeminlerde buluşmayı bir geleneğe dönüştürdüğünü bildirerek, "Güzel bir yaz akşamında Vanlı hemşehrileriyle bu mağfiret ayının bereketine sığındık. Milletvekillerimiz seçim bölgelerinde her gün vatandaşlarımızla birlikte oluyor. Diğer bakan arkadaşlarımla bölgedeki tüm illeri gezerek iftar sofralarına konuk oluyoruz. Milletimiz ve vatandaşımızla kucaklaşıyoruz" dedi.

Bugün "Van İli Tarım Sektörü Ortak Akıl" toplantısına katıldığını anımsatan Eker, burada dile getirilenleri eylem programına dönüştürerek hayata geçireceklerini ifade etti.

Van'da hem istihdam yaratacak hem de işsizlikle mücadele edecek yeni yatırımları ve teşvik paketlerini hayata geçirmeye çalıştıklarını vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

"Biz bunları yaparken Türkiye'nin sosyal problemlerinden biri olan Kürt meselesini demokratikleşme yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın meşru ve demokratik hak ve taleplerini dikkate alıp projelendirerek hayata geçiriyoruz. Ama bundan rahatsız olup kurşun sıkanlar, mayın patlatan ve bomba atanlar var. Bunlar PKK terör örgütüdür. Terör örgütü sadece kendi politik kadrolarının çıkarları peşindedir. Kürt vatandaşlarımızın demokratik haklarının verilmesi peşinde değildir. Eğer öyle olsaydı Türkiye'de daha önce hayali kurulmayan Kürtçe'nin serbestleştirilmesi, Türkiye'de 24 saat Kürtçe devlet televizyonunun yayın yapması, özel televizyonlara Kürtçe yayın yapma imkanı getirilmesi, devlet üniversitelerinde lisansüstü Kürtçe eğitim programlarının yapılması, ortaöğretimde Kürtçenin seçmeli ders olarak önünün açılması dahil atılan bir çok adımı saygıyla karşılamaları gerekiyordu. Ama bırakın bunu saygıyla karşılamayı aksine Kürtçe televizyonlara program yapmaya çalışan Kürt sanatçılara saldırmak suretiyle onları engelliyorlar, ölümle tehdit ediyorlar.

Neden ve niye rahatsız oluyor- Çünkü istismar alanları ortadan kalkıyor. Onlar sadece istismar peşindeler. Kürt kardeşlerimiz bunu biliyor."

-"Açıyorum Kürtçe televizyonu seyrediyorum"-

Türkiye Cumhuriyeti'nde anadili Kürtçe olan biri olarak her türlü hak ve imkanlardan faydalandığına dikkati çeken Eker, "Açıyorum Kürtçe televizyonu seyrediyorum. Bir çok vatandaşımız bunu seyrediyor ve herkes bunu sevgiyle, saygıyla karşılarken terör örgütü buna kurşun sıkıyor" diye konuştu.

Eker, kan dökmenin haram kılındığı ramazanda, terör örgütünün karakollara saldırı düzenleyip sivillere saldırarak cinayet işlediğine değinerek, terör örgütünün, AK Parti'nin vatandaşla buluşmasından rahatsızlık duyduğunu, bu nedenle de saldırıları AK Parti'ye yönelttiğini dile getirdi.

Partisinin, Doğu ve Günyedoğu Anadolu bölgelerindeki birçok il ve ilçe teşkilatına yönelik saldırı gerçekleştiğine işaret eden Eker, "İlçe başkanlarımızı dağa kaçırıyorlar ve tehdit ediyorlar. Şantajla haraç istiyor ve yaralıyor, sivil vatandaşları katlediyorlar. Bunların hedefi AK Parti'dir. Çünkü AK Parti 74 milyon vatandaşımızla buluşmasını biliyor ve değerleriyle barışıktır" ifadelerini kullandı.

-"AK Parti sorunun çözümü için bir şanstır"-

Eker, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırılarla Kürt sorununu çözme noktasında kendilerine rehberlik yapmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Onlar istedikleri kadar saldırsınlar, demokratikleşme ve sivilleşme programımızdan ne ödün vereceğiz ne de geri duracağız. Bu sorun Türkiye'nin sorunudur. Bu sorun bugünün de sorunu değildir, geçmişten gelen bir sorundur. Hiç bir hükümet AK Parti kadar gayret ve samimiyetle adım atarak çözüm projeleri geliştirmedi. AK Parti bu sorunun çözümü için bir şanstır. Çünkü AK Parti Türkiye'deki Türk, Kürt, Çerkez, Acem, Laz kim varsa herkesle bir zeminde buluşabiliyor ve kucaklaşabiliyor. Diğer partilerin hiçbirinin bu sorunu çözebilme imkanı yok. Çünkü hiçbirisinin, Türkiye'nin 780 bin kilometrekarelik alanında vatandaşla buluşabilecek bir vizyonu ve misyonu yok."

Muhabir: Yahya Öylek

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Mehdi Eker Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title