Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Bütün bunların aslında gayesi bu olay üzerinde Türkiye'de bir kaotik ortam yaratmak, Türkiye'de insanları birbirine düşürmek, Türkiye'de Çözüm Süreci'ne ve hükümet kurma çalışmalarına bir şekilde zarar vermektir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Bütün bunların aslında gayesi bu olay üzerinde Türkiye'de bir kaotik ortam yaratmak, Türkiye'de insanları birbirine düşürmek, Türkiye'de Çözüm Süreci'ne ve hükümet kurma çalışmalarına bir şekilde zarar vermektir" dedi.

Bakan Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle DSİ Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Eker, burada yaptığı açıklamada, Suruç'taki terör saldırısını nefretle ve şiddetle kınadığını söyledi.

Saldırıyı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak telakki ettiğini, orada sadece masum gençlerin değil, Türkiye'deki bütün vatandaşların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hedef alındığını dile getiren Eker, şöyle devam etti:

"Bunun üzerinden maalesef Türkiye'ye zarar verilmeye ve bir kaotik ortam yaratılmaya çalışıldı. Böyle zamanlarda bizden, toplumdan bazı refleksler bekleniyor ve o refleksler üzerinde terörist eylemin gayesi ortaya çıkıyor. Bizim bütün bu menfur saldırıya karşı içimizdeki infial, içimizdeki tepki ve duygu ne kadar ağır olursa olsun, bu meseleyi serin kanlılıkla, metanetle, akılla, bilgiyle değerlendirmek ve buna göre tedbirlerimizi bundan sonra bu kanlı örgütlerle, DAEŞ ve benzeri örgütlerle mücadele ederken de metaneti, aklı, soğukkanlılığı muhakkak suretle korumak, muhafaza etmemiz gerekiyor."

Eker, geçen yıl yaşanan Kobani olaylarından nemalanmak isteyenlerin ve bunu bir vesile kılıp toplumu şiddet sarmalına döndürmeye çalışanların geçmişte olduğunu vurgulayarak, Kobani bahanesiyle çıkan olaylarda 50'nin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini ve saldırıya uğradığını söyledi.

Birlik ve bütünlüğün muhafaza edilmesi, meselelere soğukkanlılıkla yaklaşılması halinde terör örgütleri ve terör eylemlerine karşı toplumun daha iyi korunabileceğini aktaran Eker, şu ifadeleri kullandı:

"Karşılıklı olarak Türkiye'nin nerede nasıl bir süreçten geçtiği, bir yandan seçim yapıldı hükümet kurma süreci var, bir yandan Suriye'de gelişmeler var, Ortadoğu'da gelişmeler var, DAEŞ terör örgütünün yaptığı eylemler var. Bununla mücadele ediliyor. Türkiye bu konuda bugüne kadar mücadele etti, tutuklamalar oldu. Terör örgütü listesine aldı. Buna karşı mücadeleler yapılıyor. Bir takım bölgenin güvenliğiyle ilgili yeni kararlar, yeni adımlar atılıyor, toplantıda bunlar değerlendiriliyor."

Eker, böyle kanlı bir saldırının bir daha yaşanmaması için etkili tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Eker, şöyle dedi:

"Allah bir daha bu tür terör örgütü yapmak isteyenlere fırsat vermesin, ama biz de hükümet olarak devlet olarak bununla en etkili şekilde mücadele edecek tedbirleri inşallah alacağız. Toplumla, milletimizle, kurumların ve siyasi partilerin, hepimizin birlikte aynı anlayışla bununla mücadele etmesi gerekiyor. Yoksa tek başına bundan siyasi bir çıkar elde etmek yönüyle meseleleri değerlendirmiyoruz. Yanlış yapılan eksik yapılan bir şey varsa bu eksikliklerin giderilmesi yanlışların giderilmesi ve bundan sonraki adımların bunun ışığında atılmasını önemsiyoruz. İnşallah bir daha böyle bir kanlı olayla karşılaşmayız. Böyle bir kanlı olayla karşılaşmamak için de etkili tedbirleri inşallah hep birlikte alırız."

Sosyal medya üzerinden sürekli enformatik kirlilik oluşturulduğuna dikkati çeken Eker, şunları kaydetti:

"Sosyal medya üzerinden yönlendirmeler oluyor, suçlular bulunuyor. Hükümet bir yere, AK Parti bir yere, devlet bir yere konuluyor. Bütün bunların aslında gayesi bu olay üzerinde Türkiye'de bir kaotik ortam yaratmak, Türkiye'de insanları birbirine düşürmek, Türkiye'de Çözüm Süreci'ne ve hükümet kurma çalışmalarına bir şekilde zarar vermektir. Onun için bu konuları doğru okumamız lazım, onun için sağlıklı bir değerlendirme yapmamız lazım."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Cevdet Yılmaz Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title