Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiftçilerin taleplerini tek tek dikkate aldıklarını belirterek, "İnşallah Bakanlar Kurulunda olsun ilgili bakan arkadaşlarımızla olsun veya bizzat bakanlığımız bünyesindeki tarım müdürlüğümüz vasıtasıyla konuların üzerinde hassasiyetle duracağız." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiftçilerin taleplerini tek tek dikkate aldıklarını belirterek, "İnşallah Bakanlar Kurulunda olsun ilgili bakan arkadaşlarımızla olsun veya bizzat bakanlığımız bünyesindeki tarım müdürlüğümüz vasıtasıyla konuların üzerinde hassasiyetle duracağız." dedi.

EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki EXPO VIP Salonu'nda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ile Antalya ve ilçelerinin ziraat odaları başkanlarıyla toplantı düzenleyen Çelik, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Çelik, ziraat odalarıyla bir araya geldiklerini, bölgede yaşanan tarımla ilgili sorunları tek tek değerlendirdiklerini söyledi.

Ziraat odaları başkanlarının tarım kesiminin karşı karşıya bulunduğu sorunları, özellikle Rusya ekseninde yaşanan kasım sonrasındaki süreci bir kez daha değerlendirdiklerini vurgulayan Çelik, "Bu süreç içerisinde Antalya'daki çiftçilerin banka borçlarıyla ilgili bir ertelemenin söz konusu olup olamayacağı konusunu başlık olarak ele aldık, değerlendirdik. Ayrıca turizme çok önemli destekler verildi. Bu anlamda acaba tarımsal ürünlerimizin ihracıyla ilgili bir kargo taşımacılık konusunda bir destek söz konusu olabilir mi? Bu destek gündeme getirildi." diye konuştu.

Çelik, toplantıda, üretim açısından arz talep dengesi nispeten bozulduğu için yeni dönemde fide desteği sağlanmasının üreticiler açısından önemli olduğunun ifade edildiğini aktardı.

2B arazisinin Antalya içim önem arz ettiğinin altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

"2B arazisini beş yıllık taksitle alan çiftçilerimizin bu taksitleri ödemede yaşadıkları zorluklar dile getirildi. 'Bunlarla ilgili bazı çalışmalar yapılabilir mi?' şeklinde talepler oldu. Sulama birlikleriyle su kullanımıyla ilgili yaşanan sorunlar gündeme getirildi. Yine bakanlığımızın arazilerin bölünmemesiyle ilgili özellikle çıkarılan yasa çerçevesinde bu konuda yaşanabilecek muhtemel sorunlarla ilgili bakanlığımız bünyesinde çalışmalar devam ediyor. Ama bu konudaki endişelerini de masaya getirdiler. Çiftçi mallarını koruma anlamındaki uygulamaların da şu anda uygulanabilirliğiyle ilgili tartışmaların olduğunu ve bu alanda yeni bir düzenlemeye yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu dile getirdiler."

Çelik, birçok konunun Antalyalı çiftçilerin temsilcileri ve ziraat odaları tarafından dile getirildiğini ifade ederek, "Biz de bunları tek tek dikkate aldık. İnşallah Bakanlar Kurulunda olsun ilgili bakan arkadaşlarımızla olsun veya bizzat bakanlığımız bünyesinde illerde de tarım müdürlüğümüz vasıtasıyla konuların üzerinde hassasiyetle duracağız." dedi.

Antalya'da 4 Mayıs'ta Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarim Örgütünün (FAO) bölge toplantısı yapacağını vurgulayan Çelik, "Bu toplantıya büyük bir ihtimalle Sayın Başbakanımız EXPO alanındaki toplantıya iştirak edecekler. Bütün çiftçi dostlarımızı davet ettik, inşallah Sayın Başbakanımız 4 Mayıs'ta teşrif ettiklerinde, bu konuları da ayrıca Antalya'da değerlendirme imkanımız olacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Şemsi Bayraktar Faruk Çelik Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title