Haberler

Gıda İhracatçıları Japonya Yolcusu

130 milyonluk Japonya'ya Türk gıda ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, gıda ihracatçılarımızı 27 Kasım - 03 Aralık 2011 tarihlerinde Japonya'ya götürüyor

Dünya'nın en büyük gıda ithalatçısı ülkelerinden olan 130 milyonluk Japonya'ya Türk gıda ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, gıda ihracatçılarımızı 27 Kasım - 03 Aralık 2011 tarihlerinde Japonya'ya götürüyorDünya'nın en büyük gıda ithalatçısı ülkelerinden olan 130 milyonluk Japonya'ya Türk gıda ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, gıda ihracatçıları 27 Kasım - 3 Aralık 2011 tarihlerinde Japonya'ya götürüyor.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre yıllık 59 milyar dolarlık ithalatla dünyanın en büyük gıda ithalatçısı ülkeleri arasında yer alan Japonya'ya, Türkiye'den gıda ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi Organizasyonu'nda 27 Kasım-3 Aralık 2011 tarihleri arasında Tokyo ve Osaka'da "Gıda Sektörel Ticaret Heyeti" programı düzenliyor. Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, Türk ihracatçılarının Japonya pazarından yüzde 1'in altında olan pazar paylarını arttırmayı amaçladıklarını bildirdi.

-ALPER: "BU DURUMU AVanTAJA ÇEVİREBİLİRİZ"-

Japonya, tarımda kendine yeterli bir ülke durumunda olmadığını, ihtiyacının yüzde 60-65'lik kısmını ithalatla karşıladığını, bu durumun avantaja çevrilebileceğini kaydeden Alper, "Japon halkında, Türkiye'ye ve Türk halkına karşı büyük bir sempati var, İki ülke arasında vize yok, tarım alanları olmadığı için gıda ürünleri üretimleri sınırlı, 2009 yılında Japonya'da "Türkiye Yılı', 2010 yılı ise Türkiye'de "Japonya Yılı' olarak kutlandı. Bu avantajları kullanıp Japonya'ya ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

-"GEÇEN YILKİ HEYET SONRASINDA JAPON PERAKENDE DEVİ AEON TÜRKİYE'YE GELDİ"-

Geçen yıl, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Başkanlığı'nda 3-7 Kasım 2010 tarihlerinde Tokyo ve Osaka'da "Gıda Sektörel Ticaret Heyeti" düzenlediklerini ve başarılı bir organizasyona imza attıklarını hatırlatan EİB Genel Sekreteri Alper şöyle devam etti:

"Geçen yılki organizasyona 18 firma ve 6 kuruluş katılmıştı. Bu organizasyonda Türk firmaları ile bir araya gelen Yıllık 59 milyar dolar cirolu Japon Perakende Devi AEON Co. Ltd. ve bu firmanın tedarikçisi AIC Inc. firması yetkilileri daha sonra İzmir'e geldiler ve Türkiye'de 44 ihracatçı firmamızla ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. İlk yapıldığı yıl AEON Co. Ltd. 'yi Türkiye'ye getiren organizasyonun bu yıl daha da başarılı sonuçlar doğurması için çok hummalı bir çalışma içerisindeyiz. "

-"JAPON HALKININ ALIM GÜCÜ YÜKSEK"-

Deprem, tsunami, radyasyon gibi felaketlerden etkilenmekle birlikte, Japon Halkının alım gücünün yüksek ve tüketici bilincinin had safhada olduğuna dikkati çeken Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, "Gıda ihtiyacını ithalatla karşılayan 59 milyar dolarlık bu pazara, deniz ürünleri, domates salçası ve konserveleri, turşular, makarna çeşitleri, kuru meyveler (kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, antep fıstığı, kuru incir), fındık, zeytin ve zeytinyağı, un ve unlu mamuller, bitki çayları ve şifalı bitkiler ile baharatlar, şekerlemeler, süt ürünleri, şarküteri ürünleri (et ve et ürünleri hariç), diyet ürünleri, yumurta, kanatlı eti ve ürünleri, dondurulmuş gıdalar, meyve ve sebzeler, gıda katkı maddeleri, organik gıdalar, hazır çorbalar, çeşniler, bira, brendi, likör, sert alkollü içecekler, viski, şarap, meyve suyu, maden suyu, diğer alkollü ve alkolsüz içecekler vb. gıda ve işlenmiş tarım ürünleri sektöründe uluslararası standartlara uygun ürün üretimi yapan ve ihraç eden tüm firmalarımızı ticaret heyeti organizasyonumuza katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

-"TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU PLANLANIYOR"-

Son yıllarda Japonya'daki birçok market reyonunda kurutulmuş Türk meyvelerinin görüldüğünü kaydeden Alper, Avrupa Birliği ve Kanada ile kıyaslandığında bu ülkede organik pazarın büyük olduğunu ve daha da gelişeceğinin tahmin edildiğini ifade etti. Tokyo ve Osaka'da Türk ve Japon iş adamları arasında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceğine dikkati çeken Alper, ayrıca Japon iş çevrelerinin de katılımıyla Türkiye'nin ihracat potansiyelinin tanıtımının yapılacağı ve iki ülke arasında işbirliği olanaklarının değerlendirileceği Türkiye-Japonya İş Forumu düzenlenmesinin planlandığını kaydetti.

-JAPONYA'YA NE SATIYORUZ-

Türkiye, yıllık 59 milyar dolar gıda ithalatı yapan Japonya'ya her yıl artmakla birlikte çok fazla ihracat yapamıyor. Türkiye, Japonya'nın en fazla gıda ürünleri ithal ettiği ülkeler arasında 31. sırada yer alıyor. Türkiye, bu ülkeye 2007 yılında 163 milyon dolar ve 2008 yılında 177. 2 milyon dolar, 2009'da 116 milyon dolar, 2010 yılında 115, 1 milyon dolar, 2011 yılının ilk altı ayında ise 58 milyon dolarlık gıda ürünleri ihraç etti. En fazla ihraç edilen ürünler ise orkinos balığı, domates salçası, makarna ve zeytinyağı. İhracata ürün bazında bakıldığında, orkinos ihracatı lokomotif görevini sürdürüyor. 2010 yılında 115 milyon dolarlık ihracatın 47 milyon dolarlık ihracatını, orkinos balığı oluşturdu. Domates salçası ihracatı ise 16 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Japonya'ya yaş meyve sebze ihracatına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu ürünlerin ithalat yasağının kaldırılması halinde, özellikle kirazın ihraç potansiyelinin yüksek olacağı bekleniyor.

-GIDA SEKTÖREL TİCARET HEYETİNE KATILIM İÇİN BAŞVURULAR 1 AĞUSTOS'A KADAR-

Ege İhracatçı Birlikleri, bu yıl 1 - 4 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen FOODEX JAPAN Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu 2004 yılından beri İGEME ile ortaklaşa gerçekleştiriyor. 27 Kasım-3 Aralık 2011 tarihleri arasında Tokyo ve Osaka şehirlerinde düzenlenecek olan, "Gıda Sektörel Ticaret Heyeti" programına katılmak isteyen ihracatçılarımızın Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Fuarlar Servisi ile 1 Ağustos 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadar fuarlar@egebirlik. org. tr e-posta adresinden temasa geçilecek. Katılımcı firmaların sektörel ticaret heyeti programına katılımları 2011/1 sayılı "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ" kapsamında desteklenecek programa kişi başı katılım ücreti destek sonrasında 5 bin 500 euro olacak. - İzmir

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title