Haberler

Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nda 2014 Yılı Değerlendirildi

Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı Antalya'da geçen yıl 21 bin gıda denetimi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Antalya İli Gıda Güvenliği Eylem Kurulu 2015 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ile kurul üyeleri katıldı. Kurulun 48. kez bir araya geldiğini belirten İl Müdürü Dallı, 2014 yılında gerçekleştirilen gıda denetim ve numune alım işlemleri hakkında bilgiler verdi. Geçen yıla göre numune alım sayısında yüzde 50 artış olduğunu belirten Dallı, turizm yoğunluğu fazla olan Antalya'nın imajının korunması için gıda güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara titizlik gösterdiklerinin altını çizdi. Alo Gıda 174 hattı ile tüketicilere 24 saat hizmet sunulduğunu söyleyen Dallı, Alo Gıda hattının 2015 yılında yabancı dillerde de hizmet sunacağını kaydetti.

"2014 yılının turizm yılı olması kararına istinaden, tüm otellerimizin yılda en az iki defa denetlenmesini sağladık" diyen İl Müdürü Dallı, numune alım programını otellere ağırlık verecek biçime getirdiklerini kaydetti.

Antalya genelinde 2014 yılında 21 binin üzerinde gıda denetimi gerçekleştirildiğini de kaydeden Dallı, yapılan çalışmalar sonucu işletmelerin kayıtlılık oranını yüzde 95'e çıkardıklarını ve işletmelerin tamamının denetlendiğini dile getirdi. Gıda denetimlerinde kullanılmak üzere, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine girişlerinin anında yapılması için İl genelinde 40 adet tablet bilgisayarın hizmete sunulduğunu kaydeden Dallı, Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip yenilenen gıda denetim ve numune nakil aracının hizmete girdiğini ve 2015 yılında araç sayısının 7'ye çıkarılacağını vurguladı.

-Hasat öncesi ve sonrası denetimler sürüyor

Gıda denetimlerinin tarladan sofraya anlayışıyla yapıldığının altını çizen Dallı, kalıntı oranının 2014 yılında yüzde 1'in altında kaldığını belirtti. Yapılan denetimlerin iç ya da dış piyasaya arz edilen ürünler için ayrı tutulmadığına vurgu yapan Dallı, tüketiciler açısından yanlış bir algı oluşmaması açısından konunun iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.

Dallı, konuşmasında il müdürlüğü olarak, güvenilir gıda ve hijyen konusunda bilinçlenmeyi arttırmaya yönelik eğitimler düzenlendiğini de anlattı. Talep olması halinde gıda üreten işyerlerine hijyen eğitimleri düzenlediklerini belirten Dallı, "2015 yılından itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) ile birlikte tüketiciyi bilinçlendirmeye yönelik gıda güvenliği ve hijyen eğitimleri düzenleyeceğiz"dedi.

Açılış konuşmasının ardından, gıda güvenliğine üst düzey önem veren işletmelere verilen "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülünü almaya hak kazanan Başoğlu Balık Restoran, Dondurma Dükkanı ve Köfteci Ramiz isimli işletmeler ödüllerini, İl Müdürü Ahmet Dallı ve İl Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca'nın elinden aldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Dallı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title