Haberler

Gezilecek Alanlara Ahlat'ın Dahil Edilmesi Talebi

Ülkenin farklı illerinde yaşayan başarılı öğrencilerin gezi alanlarına Ahlat ilçesinin de dahil edilmesi için Ahlat Kaymakamlığınca çalışma başlatıldı.

Ülkenin farklı illerinde yaşayan başarılı öğrencilerin gezi alanlarına Ahlat ilçesinin de dahil edilmesi için Ahlat Kaymakamlığınca çalışma başlatıldı.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi yetkili mercilere yazı yazarak, Çanakkale ve Afyonkarahisar'a yapılan geziler gibi, Türkiye'nin farklı yörelerinde yaşayan başarılı öğrencilerin Ahlat'ı görmesini talep etti.

Tekbıyıkoğlu, yaptığı açıklamasında, şunlara yer verdi:

"Çanakkale ve Afyonkarahisar'da olduğu gibi, ülkemizin farklı yöresindeki polis okulu, harp okulu ve akademisi ile diğer başarılı öğrencilerin, adalet akademisindeki hakim ve savcı adaylarının, kaymakam adaylarının, Anadolu'daki medeniyetimizin başlangıç yerini ziyaret ettirilmesi, buradaki tarihi ve milli havanın gençlerimize ve bürokratlarımıza solutulması, önemli sosyal ve milli menfaat sağlayacaktır. Doğu Anadolu Bölgesine ilişkin algı yanlışlıklarının ve ön yargıların yıkılması, kaynaşmanın sağlanması, bütüncül bir tarih bilincinin gelişmesi için Ahlat ziyaretlerinin koordine edilmesi gerektiğine inanıyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Tekbıyıkoğlu Çanakkale Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title