Haberler

Gezici Kütüphaneler Hakkında Bir Belgesel

Güncelleme:

Bangladeşli mimar Mohammed Rezwan muson yağmurları zamanında bile köylere kitap götürebilen yüzen kütüphaneler tasarlıyor.

"Bilgiye Susayan Zihinler / Hungry Minds"

Gezici kütüphaneler hakkında bir belgesel

Film gösterimi

26.03.2013, 15.00 - 16.30

Goethe-Institut İstanbul

Sinema Salonu

Yeniçarşı Cad. 32

Beyoğlu / İstanbul

İngilizce ve Türkçe altyazılı

Giriş serbesttir.

49. Kütüphane Haftası

kapsamında

Goethe-Institut Istanbul ve

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi

işbirliğiyle

Bangladeşli mimar Mohammed Rezwan muson yağmurları zamanında bile köylere kitap götürebilen yüzen kütüphaneler tasarlıyor. Moğol çocuk kitapları yazarı Jambyn Dashdondog yaz aylarında iki karton dolusu kitabı çocuklar okuyabilsin diye ücra platolara taşıyor. Kenyalı kütüphaneci Abdullahi Osman deve kervanının sırtına yüklediği kitap dolusu sandığı Somali sınırındaki göçebelere götürüyor.

Sıcak, rüzgâr, yağmur demeden Kenya'nın tozlu patikalarında yürüyerek, Bangladeş'in nehirler bölgesinde tekneyle, Moğolistan'ın yüksek platolarında cip ve yak arabalarıyla uzun yolculuklarını sürdürüyorlar. Sınır tanımayan okuma sevgisi ve bilgiye saygı üzerine çekilmiş bir film; kitap üzerine bir methiye.

Eşekli kütüphanecimiz Ürgüplü Mustafa Güzelgöz'ü hatırlayacağımız bu gösterime tüm ilgilenenler ve kütüphaneci dostlarımız davetlidir.

Film, yönetmenin özel izniyle gösterilmektedir.

"Bilgiye Susayan Zihinler / Hungry Minds"

Yönetmen: Beatrix Schwehm

2012, renkli, 86 dak.

İngilizce ve Türkçe altyazılı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kütüphane Haftası Beyoğlu Güncel Haberler

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Bakmadan Geçme

Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! ZAHİDE YETİŞ programında ne oldu? CANLI YAYINDA baba kızını mı dövdü, olay ne? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Yeşil Yol filmi konusu ne, oyuncuları kim? Yeşil Yol ne zaman, nerede çekildi? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı kim oldu? TBB Başkanı kim seçildi? 6 Haziran Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Haziran burç yorumları nedir? Türkiye meteorolojik afet yaşayacak! Türkiye'de hava sıcaklığı ne olacak? Uzmanlar ne diyor? Uzmanlar uyarıyor! Bu yaz sıcaklık yakıp kavuracak: Türkiye'de meteorolojik afet mi yaşanacak? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 5 Haziran günün maçları nereden izlenir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 5 Haziran altın fiyatları yükseldi mi?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kadınlara regl izni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kadınlara regl izni

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title