Haberler

Gezici Festival" Yarın Başlıyor

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen Gezici Festival, 22. yolculuğuna yarın başlıyor.

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen Gezici Festival, 22. yolculuğuna yarın başlıyor.

Gezici Festival kapsamında, 25 Kasım-1 Aralık arasında Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezinin ardından, 2-4 Aralık arasında Eskişehir'de ve 5-7 Aralık arasında Kastamonu'da film gösterimleri yapılacak.

Ankara'da başlayacak festivalin Çağdaş Sanatlar Merkezindeki programında Zeki Demirkubuz'un son filmi "Kor", Reha Erdem seçkisinden "Ox-Bow Olayı", dünya sinemasından "Hayvanat", Rıza Sönmez'in çektiği "Orhan Pamuk'a So¨ylemeyin, Kars'ta C¸ektigˆim Filmde Kar Romanı da Var" ve yine dünya sinemasından Maren Ade'nin filmi "Toni Erdmann" seyirciyle buluşacak.

Alman Kültür Merkezinde 26 Kasım Cumartesi günü saat 15.30'da "Çocuk Filmleri" ile başlayan gösterimler, 18.00'de konuk sanatçı Zeyno Pekünlü'nün de katılımıyla "Yeşilçam'dan YouTube'a Erkeklik Halleri" ile devam edecek.

Padraig O'Malley Ankara'ya geliyor

James Demo'nun "Ara Bulucu" belgeselinin go¨sterilecegˆi bo¨lu¨mde, filmin kahramanı Padraig O'Malley de Ankara'ya gelecek. Kuzey I·rlanda, Kosova, Nijerya gibi u¨lkelerde barıs¸ mu¨zakerelerinde bulunan O'Malley, ABD Bu¨yu¨kelc¸iligˆi ve Sivil Du¨s¸u¨n'u¨n katkılarıyla düzenlenecek film go¨steriminin ardından Tu¨rkiye ve Ortadogˆu ile ilgili go¨ru¨s¸lerini izleyiciyle paylas¸acak.

Reha Erdem'in seçtikleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkması, bu yıl Gezici Festival'de dikkati çeken bir diğer çalışma oldu. Erdem'in seçkisinde, geçmişten günümüze ayna tutan "Tehlikeli Fısıltı", "Sessizlik", "Ox-Bow Olayı", "Yankesici", "Stromboli" çalışmaları yer alıyor. Erdem, sinemanın altın c¸agˆı ve sinemada yenilenmenin tek umudu olarak go¨rdu¨gˆu¨ bu filmleri sec¸me nedenlerini festival sırasında izleyiciye anlatacak.

Hollanda Bu¨yu¨kelc¸iligˆinin katkıları ve EYE Film Enstitu¨su¨ is¸ birligˆiyle festivalin 20. yılında gerçekleştirilen "Osmanlı'dan Manzaralar"ın devamı niteliğinde gerçekleşecek bölüm, Osmanlı İmparatorluğu'nu farklı bir bakış açısıyla ele alacak. Gösterim sırasında Nezih Erdoğan sunumu ve C¸igˆdem Borucu da piyanosuyla sessiz go¨ru¨ntu¨lere es¸lik edecek.

Kiarostami anılacak

Gezici Festival, uluslararası yankı bulan filmler ve festival kentlerindeki ilk gösterimleriyle de izleyicinin karşısına çıkacak.

Bu bölümde gösterilecek filmler arasında ise Ivan I. Tverdovsky'nin "Karlovy Vary" bas¸ta olmak u¨zere pek c¸ok uluslararası festivalden o¨du¨llerle do¨nen filmi "Hayvanat", Thomas Bidegain'in evden kac¸an kızını arayan bir ailenin yas¸adıklarını anlattıgˆı filmi "Kovboylar", usta yo¨netmen Jim Jarmusch'un Cannes Film Festivali'nde go¨sterilen son yapıtı "Paterson", yılın sinema olayı olarak değerlendirilen Maren Ade'nin Cannes'da ilk gösterimini yapan filmi "Toni Erdmann", İsvec¸li yo¨netmen Mans Mansson'un Berlin ve Go¨teborg film festivallerinde ilgiyle kars¸ılanan ve o¨du¨lle do¨nen filmi "Yarden", Brezilyalı yo¨netmen Kleber Mendonc¸a Filho'nun Cannes Film Festivali'nde yarıs¸an filmi "Aquarius", Mısır'ın Oscar adayı Mohamed Diab'ın son filmi "Çatışma", festivalin animasyon ve zombi o¨yku¨leri sevenlere bu yılki hediyesi Koreli yönetmen Sang-ho Yeon'un filmi "Seul İstasyonu" izleyiciyle buluşacak filmler arasında yer alıyor.

Gezici Festival, 4 Temmuz 2016'da hayata gözlerini yuman, dünyaca ünlü İranlı yönetmen, senarist ve yapımcı Abbas Kiarostami'yi "Yarım Kalan Sözler" isimli özel bir bölümle anacak. Film, Kiarostami'nin c¸alıs¸ma ortagˆı ve yakın arkadas¸ı, görüntü yönetmeni Seyfullah Samadian imzalı "Abbas Kiarostami ile 76 dakika ve 15 saniye" adını taşıyor.

Yönetmenlerle tanışma fırsatı sunulacak

Gezici Festival, "Tu¨rkiye 2016" bo¨lu¨mu¨ ile Türk sinemasının en yeni örneklerini, filmlerin yönetmenleriyle birlikte izleme olanağı sunacak.

Sinema severler, bu bölümde, sadece en yeni ve bol ödüllü filmlerle değil, yönetmenleriyle de buluşacak. Filmleri, seyirciyle izleyecek Türkiye'nin usta yönetmenleri Reha Erdem, Kıvanç Sezer, Zeki Demirkubuz, Mehmet Can Mertoğlu, Soner Can, Barış Kaya ve Rıza Sönmez, gösterimlerden sonra izleyicilerle filmleri hakkında söyleşi yapacak.

"Türkiye 2016" bölümünde, beyaz perdeye yansıyacak filmler ise Mehmet Can Mertoğlu'nun Cannes Film Festivali'nde o¨du¨l alan filmi "Albüm", katıldıgˆı festivallerde c¸ok sayıda başarıya imza atan Kıvanç Sezer'in "Babamın Kanatları", Venedik Film Festivali'nden o¨du¨llerle do¨nen Reha Erdem'in son filmi "Koca Dünya", yeni kurgusuyla Zeki Demirkubuz'un son filmi "Kor", Rıza Sönmez'in seyircileri kısa bir Kars gezintisine davet ettiği filmi "Orhan Pamuk'a So¨ylemeyin, Kars'ta C¸ektigˆim Filmde Kar Romanı da Var", ilk gösterimini Berlin Film Festivali'nde yapan ve katıldığı festivallerden 18 ödülle dönen Soner Caner ve Barıs¸ Kaya'nın yo¨netmenligˆini yaptıgˆı "Rauf" izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca festival bünyesinde Zeyno Peku¨nlu¨ ile "Dijital Hikaye Anlatımı Ato¨lyesi", ABD Büyükelçiliğinin katkılarıyla sessiz film kategorisinde "Bir Hafta", "Günah Keçisi", "Tiyatro Salonu" ve "Aynasızlar", Hakan Ali Toker'in piyanosu eşliğinde sinemaseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Reha Erdem Kars Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title