Haberler

Gezi Parkı Olaylarına İlişkin Dava

Bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in de aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in de aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Sarıçiçek'in de aralarında yer aldığı 11 sanık ile müşteki polis memuru Mustafa Cankurtaran katıldı.

Duruşmada ifade veren Özgür Yıldırım, olay günü Taksim'e eyleme gittiğini belirterek, polisin hiçbir uyarı yapmadan müdahalede bulunduğunu iddia etti. Müdahalenin ardından bir bara sığındıklarını ve polisin burada kendisini gözaltına aldığını söyleyen Yıldırım, görevli polis memuruna direnmediğini ve mukavemette bulunmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanıklar Nuray Gündüz ve Ahmet Kaycı, savunmalarını yazılı olarak mahkemeye sundu.

Sanık Burcu Sarak ise olay günü Taksim'deki stüdyosuna gittiği sırada eylemi görerek katıldığını anlattı. Sarak,  "Polise neden aşırı güç kullandıklarını sorduğumda gözaltına alındım. Polise direnmedim, toplantı yasasına aykırı davranmadım" ifadelerini kullandı.

Sanık Önder Ciner de hakkındaki suçlamaları reddetti.

Müşteki polis memuru Mustafa Cankurtaran da ifadesinde, olay günü hava karanlık olduğu için kendisine saldıran şahsı görmediğini ve duruşma salonundaki sanıkları da tanımadığını belirterek, "Bana zarar veren kişi olarak herhangi birisini tanımlayamam. Şikayetçi değilim çünkü fiili icra edeni tanıyamadım" dedi.

Savunması alınan sanıkların vareste tutulmasına, tebligata rağmen duruşmaya gelmeyen sanık Mehmet Yalçın'ın tekrar çağrılmasına ve yine gelmezse hakkında yakalama kararı çıkarılacağı ihtarının yapılmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek hakkında "görevi yaptırmamak için direnme" ve "2911 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından 1 yıl 2 aydan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, aralarında İtalyan uyruklu fotoğrafçı Mattia Cacciatori'nin de bulunduğu 19 sanık hakkında ise "görevi yaptırmamak için direnme", "2911 sayılı kanuna muhalefet", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçlarından 1 ile 17 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Cankurtaran Ali Sarıçiçek İstanbul Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title