Haberler

"Gerekirse Yine Halka Gideriz"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Yeni Anayasa İçin Gerekirse Yine Halka Gideceklerini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tophane'deki olayları da benzer olayları da bu olayların ardından oluşan kaygıları da hassasiyetle izlediklerini ve tekrar yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alacaklarını bildirdi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde medya temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, demokrasi dışı müdahalelere çanak tutan, alkışlayan, darbecileri yere göğe sığdıramayan, çetelerin üzerini örtenlerin, demokrasiye haksızlık ettiklerinden daha fazla kendi meslektaşlarına haksızlık ettiğini söyledi.

Geçmişin küllerini kaldırmayacağını ancak gelecek adına bir öz eleştirinin artık kaçınılmaz hale geldiği inancında olduğunu ifade eden Erdoğan, Tophane olaylarının ardından yapılan yayınların, bu öz eleştiriyi daha da acil bir konuma getirdiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bakın çok acı yaşadığım bir tespiti sizlerle paylaşmak istiyorum. İstanbulumuzun belli bir semti, çok önemli bir konuma gelmiş bir beyefendi tarafından öyle anlatılıyor ki yani orada hiç yaşamamış olsak 'Belki' deriz, oraya sadece belli giysiler içerisinde olan insanlar girebiliyormuş gibi bir takdim var. Başka kimse oraya giremiyor. Niye? Çünkü biliyorum ki o semti sadece gazetedeki fotoğraflardan tanıyor. Kendileri oraya hiç girmemişler ama o semti fotoğraflayan o yayın organları ne yazık ki Türkiye'yi de Batı'ya, dünyaya böyle tanıttılar ve Türkiye'yi o resimle tanıyanlar, biz kendileriyle oturup konuştuğumuzda bizlere hep onları anlattılar. Aslında biz bu muyuz? Biz onlara 'Biz bu değiliz' demek mecburiyetinde kaldık. Bunu anlatmak durumunda kaldık. Bizde onlar da var, bunlar da var. Bazen inanın fotoğraf albümleriyle gitmek durumunda kaldık, semt semt bazı fotoğraflar çekmek suretiyle. Bazılarını özel davet ettik, İstanbul'u yerinde görsün diye. Onun için son dönemlerdeki turizm patlamasının bize çok faydaları oldu. Fotoğraflarla değil, bizzat İstanbul'u yerinde görerek, İstanbul'u, Türkiye'yi tanıtma, tanıma fırsatı buldular. Şimdi diyorlar ki (Biz artık Türkiye'yi tanıyoruz. Ben 10 sene önce geldim gördüm, şöyle bir Türkiye vardı, şimdi bambaşka bir Türkiye var...)''

Başbakan Erdoğan, 1960 sonrasının psikolojisiyle, refleksleriyle ve manşetleriyle 2000'li yılların inşa edilemeyeceğine işaret ederek, ''Ne olur arşivlerinizi gözden geçirin ve 30-40 yıl öncesinin manşetleriyle bugün manşet atarken şöyle gözden geçirin de hiç olmazsa birbirine uymasın. Aynı manşet olduğu zaman biz de buna çok üzülüyoruz. Bakıyoruz ki aynı manşet, bu da üzücü oluyor'' dedi.

Tophane'deki olayları da benzeri olayları da bu olayların ardından oluşan kaygıları da hassasiyetle izlediklerini ve tekrar yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayan Erdoğan, muhalefetin ve medyanın da aynı olgunluk içinde kendilerine destek vermesini beklediklerini ve arzuladıklarını söyledi.

-''AYNI SAMİMİYETİ, MUHALEFETTEN VE MEDYADAN DA BEKLİYORUZ''-

Başbakan Erdoğan, toplumdaki kaygıları, endişeleri anlamak ve bunları gidermek noktasında samimi olduklarını, aynı samimiyeti muhalefetten ve medyadan da beklediklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bir başka önemli konu da terör ve terörün minimize edilmesi, sona erdirilmesi için ortaya koyduğumuz çabalar... Ben, özellikle son dönemde, gerek Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci'nin desteklenmesi, gerek terör olaylarının yansıtılması konusunda medyanın takınmış olduğu sorumlu ve sağduyulu tavırdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Böyle önemli bir meselenin çözümünde, medya kuruluşları üzerinde çok büyük bir sorumluluk bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak, burada da sorunları tam aştığımız söylenemez. Kasıtlı olmadığını biliyorum ama terör olayları sonrasında yapılan yayınlar, özellikle bazı tiplerin ısrarla televizyonlara çıkartılması ve bu tiplerin terörün sona erdirilmesi noktasında değil, adeta terörün yanmakta olan fitilinin ömrünü uzatmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini görüyoruz. Toplumu bilgilendirmenin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title