Haberler

( Geniş Haber ) Cumhurbaşkanı Gül'den Youtube Sitemi

-cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Youtube Yasağını Eleştirdi. Gül, "biz İstediğimiz Kadar Uğraşalım, Konferanslar Verelim, Çalışmalar, Yatırımlar Yapalım Ama Ufak Bir Şey Bütün İmajımızı Altüst Ediyor "diye Konuştu.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, youtube yasağını eleştirdi. Gül, "Biz istediğimiz kadar uğraşalım, konferanslar verelim, çalışmalar, yatırımlar yapalım ama ufak bir şey bütün imajımızı altüst ediyor "diye konuştu.

- Cumhurbaşkanı Gül, "Daha fazla özgürlüğün ülkeyi zayıflatacağına ve birlikteliğe zarar vereceğine inanmanın en basit anlamıyla naiflik olduğunu düşünüyorum" dedi.

- Gül konuşmasında ayrıca, "Milliyetçilik'ten Laikliğe , eşitlikten adalate kadar pek çok kavrama bakışımızı gözden geçermemiz gerekmektedir" dedi.

- Konuşması sırasında kürsüde bulunan su bardağını deviren Cumhurbaşkanı, kendisine yardım etmek isteyen sunucu Özlem Gürses'e, "Gerek yok. Birazdan bitireceğim "dedi. Gül, "Burası ufak bir göl oldu" diye de espiri yaptı.

?

Bersay İletişim Grubu'nca Çırağan Sarayı'nda yapılan 'Yeni Normal Dünyada Türkiye'nin yeni konumu, Yeni Gücü' adlı panele katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Youtube yasağını eleştirdi. Gül, Türkiye'de özgürlüklere bakış açısının henüz muhafazakar olduğunu belirttikten sonra yeni dünya düzeni, ve özgürlükler alanında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, "Daha fazla özgürlüğün iyi bir şey olduğuna inanmalı ve ikna olmalıyız. Daha fazla özgürlüğün ülkeyi zayıflatacağına birlikteliğimize zarar vereceğine inanmak en basit ifadesiyle naifliktir." diye konuştu. Yargıçlar ve daha önce ona yol veren yasaları hazırlayan yasa yapıcıların bu noktada dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Youtube sitesini yasaklarken, bu sitenin ve benzerlerinin yasak olduğu ülkelerin kimler olduğunu ve Türkiye'yi hangi ülkelerin arasına koyduklarının farkında mı? Biz istediğimiz kadar uğraşalım, konuşalım, konferanslar, PR'lar yatırımlar yapalım. Ufak bir şey bakıyorsunuz bütün imajınızı alt üst edebiliyor." şeklinde konuştu. Youtube gibi paylaşım sitelerinin yasak olduğu ülkelerin ismini vermeyen Gül, "Sayısı da fazla değil. Bir elin parmaklarını geçmez." şeklinde konuştu.

" MİLLİYETÇİLİK'TEN LAİKLİĞE , EŞİTLİKTEN ADALATE KADAR PEK ÇOK KAVRAMA BAKIŞIMIZI GÖZDEN GEÇERMEMİZ GEREKMEKTEDİR."

Türkiye'nin yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacağını belirten Cumhurbaşkın Gül, "Önümüzdeki süreçte bilimsel, teknolojik askeri ve ekonomik açıdan ciddi bir yakalama ve öne çıkma çabası içinde olmalıyız" dedi. New York'ta yaptığı konuşmalarda Yeni bir siyaset ve diplomasi dili oluşturulmasından bahsettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Biz uluslararası sitemde sistemdeki sorulara ve sorunlara cevap veren bir dengenin kurulmasını arzu ediyoruz "şeklinde konuştu. Türkiye'nin iç ve dış politikasının yeni normal dünya için sağlam, ayakları yere basan, gerçekçi vizyonu oluşturması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü : Bireysel hak ve özgürlüklerden, demokratik toplumun temel dinamiklerine, Milliyetçilik'ten Laikliğe , eşitlikten adalate kadar pek çok kavrama bakışımızı gözden geçermemiz gerekmektedir. Bize özgü demokrasi , bize özgü laiklik, bize göre devletçilik gibi söylemlerin eski siyaset dilinin varlığını devam ettirme araçları olduğunu görmemiz gerekmektedir. Bu kavramları sorgulamalı, evrensel kavramlarla karşılaştırmalı, revize etmeliyiz. Biz bunu yapmadığımız sürece, eski siyaset dili, yeni normal dünyanın gerçeklerinden kendisine koruyacak mekanızmalar geliştirecektir.

?

GÜLÜMSETEN KAZA

Konuşması sırasında kürsüde bulunan su bardağını deviren Cumhurbaşkanı, kendisine yardım etmek isteyen sunucu Özlem Gürses'e, "Gerek yok. Birazdan bitireceğim "dedi. Gül, "Burası ufak bir göl oldu" diye de espiri yaptı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül?ün yanı sıra, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Bersay İletişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Saydam, Gazeteci Taha Akyol ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title