Haberler

Yalnız Puma'ya Arkadaş Geldi

Yalnız Puma'ya arkadaş geldi Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nın takaslı yeni misafirleriANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na, takas yöntemiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nden 3 lama,1...

Yalnız Puma'ya arkadaş geldi

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nın takaslı yeni misafirleri

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na, takas yöntemiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nden 3 lama,1 zebra,1 puma ve papağan türleri kazandırıldı.

650 dönüm üzerine kurulu 130 hayvan türünde, 1300 hayvan sayısıyla Türkiye'nin en önemli hayvanat bahçelerinden olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı, bünyesine yeni yabani hayvanların sayısını arttırmaya devam ediyor.

Doğa Parkı son olarak,Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nden, 1'i erkek 3 lama, 1 erkek puma, 1 erkek zebra ve çeşitli papağan türlerini bünyesine alırken, karşılığında ise Kayseri'ye geyik türleri, sırtlan, dağ keçisi, sülün türlerinden çeşitli hayvanlar gönderdi. Yeni yuvalarına yerleşen lama ve zebra sıcak tavırlarıyla dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Dr. Aygül Arsun, hayvanat bahçelerinin yabani hayvan bulmada zaman zaman zorluk yaşadığını belirterek, bunu sorunu ülke içindeki hayvanat bahçelerinden takas yöntemi ile giderdiklerini kaydetti.

"Lama, zebra ve puma"

Gerekli yazışmaların ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi,Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nden zebra, lama, puma, papağan türlerini aldıklarını aktaran Arsun, "Bunun yerine bizde Kayseri'ye geyik türleri ve sırtlan gönderdik. Güzel bir taka soldu. Yeni gelen hayvanlarımız sorunsuz yeni yuvalarına yerleşti. Üremeye devam edecekler. Zebra ve puma, buraya çok iyi uyum sağlayacak. Lamalara ise serin bir ortam sağladık.Zor bir iklim olmasına rağmen biz Antalya'da daha önce 3 lamayı yaşatmayı başarmıştık"dedi.

Arsun, getirdikleri erkek pumanın yanına bir de dişi temin ederek, Antalya'da üremelerini sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

"Uysal misafiler"

Kayseri'den gelen hayvanların çok uysal olduğunu dile getiren Arsun, " Zebra ve lamalar kendilerini sevdiriyor. Buda ziyaretçilerimiz için büyük avantaj. Çocuklarımız dokunup sevebilecek"diye konuştu.

(İA-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Kayseri Puma Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title