Haberler

Üniversite Öğrencileri Yaptıkları Makyajlarla 'Kadına Şiddet'e' Dikkat Çektiler

Üniversite öğrencileri yaptıkları makyajlarla 'Kadına Şiddet'e' dikkat çektilerKARABÜK - Karabük'te üniversite öğrencileri, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla yüzlerine yaptıkları makyajla sokağa çıkarak farkındalık oluşturdu.

Üniversite öğrencileri yaptıkları makyajlarla 'Kadına Şiddet'e' dikkat çektiler

KARABÜK - Karabük'te üniversite öğrencileri, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla yüzlerine yaptıkları makyajla sokağa çıkarak farkındalık oluşturdu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Karabük Üniversitesinde çeşitli bölümlerde okuyan Sinem Ceyhan, Neslihan Özmen ve Selinay Türgegün yaptıkları şiddeti anımsatan makyaj ve ağızlarına taktıkları siyah bant ile Karabük sokaklarında 'Kadına Şiddet'e dikkat çekti.

Erkek öğrencilerden Çağrı Çemçem, Halis Demirtaş ve Sedat Ünal'ında destek verdiği kız öğrencilerden Selinay Türgegün, " Ülkemizde her gün binlerce eşleri, babaları ve ağabeyleri tarafından şiddete maruz kalıyor. Bizde buna sessiz kalmak istemiyoruz. 25 Kasım'da böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik" dedi.

Amaçlarının Karabük'te bir farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Sinem Ceylan, ise " Toplumumuzda ülkemizin 81 ilinde her yerde kadına şiddet uygulanmak ve uygulanmaya devam edecektir. Bunları artık durdurmanın yolu olmalı. Bizde burada kendi çabamızla sesimizi duyurmaya çalışıyor. Kimse kendi ayıbından utanmıyor ama bakmaya devam ediyor" diye konuştu.

Kafası sargılı, gözleri morarmış bir şekilde yapılan makyaj ve ellerindeki kadına şiddete hayır yazılı broşürler ile cadde de gezen üniversite öğrencileri gören bazı vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Neslihan Özmen Karabük Ceyhan Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title