Haberler

Uçhisar Belediye Başkanı Karaaslan, "Şeker Yerine Köftür Tüketin"

Uçhisar Belediye Başkanı Karaaslan, "Şeker yerine köftür tüketin" Uçhisar'da köftür zamanıNEVŞEHİR - Bir Osmanlı lezzeti olan 'köftür', Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında bulunan Uçhisar Belediyesi'ne ait olan Kadıneli restaurant'ta yaşatılmaya devam ediyor.

Uçhisar Belediye Başkanı Karaaslan, "Şeker yerine köftür tüketin"

Uçhisar'da köftür zamanı

NEVŞEHİR - Bir Osmanlı lezzeti olan 'köftür', Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında bulunan Uçhisar Belediyesi'ne ait olan Kadıneli restaurant'ta yaşatılmaya devam ediyor.

Osmanlı'dan günümüze gelen köftür kültürünü Uçhisar Kadıneli restaurantta yaşatmaya devam eden kadınlar kış hazırlıkları kapsamında köftür yapımına başladı. Uçhlisarlı kadınlar tarafından yapılan köftür yapımını izlemek isteyen yerli ve yabancı turistler çalışan kadınlar ile de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan yaptığı açıklamada şeker yerine köftür tüketilmesini tavsiye ederim dedi. Karaaslan, " Şuanda sezon olması dolayısıyla topladığımız üzümler doğal ortamda şıralandırmak suretiyle bir nevi damıtma usulüyle üzüm şıraları koyulaştırılıyor ve kimyasal olmayan bir katkı ile bizim kışlık besinimiz olan köftürü üretmiş oluyoruz. Biraz daha yoğun damıtma sistemi ile de pekmezi elde etmiş oluyoruz. Bu Uçhisar'ın geleneksel olarak üretmiş olduğu bir besindir. Uçhisar'da bu köftür genel olarak yapılır ve tüketimi en bol üründür" dedi.

"Şeker yerine köftür tüketin"

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan köftürün çok kıymetli bir gıda maddesi olduğunu ifade ederek ben vatandaşlarımıza şeker yerine köftür tüketlemelerini tavsiye ediyorum dedi. Karaaslan, "Köftürün ne olduğunu toplumumuzun yarısına yakını bilmiyor. Bu insan vücudu için en yararlı besinlerden bir tanesidir. Çünkü şeker direk olarak yoktur. Dolayısıyla üzümünü tadından doğan tatlılık oranı elde ederek ve nişasta ile birleştirilerek elde edilen bir gıda maddesidir. Kışın bizim toplumumuzun hem enerji vermesi bakımından hem de üşümeyi önleyici olması bakımından yani aynı zamanda bir antifriz görevini görmesi bakımından tüketmelerini tavsiye ediyorum. Köftür aynı zamanda güç kaynağıdır, enerji verir. Dolayısıyla köftürün bir sürü artıları vardır. Ama kıymetli bir üründür, zor elde edilen bir üründür. Onun için belki biraz maliyetli ve pahalıdır. Ben şunu öneririm ki şeker yerine köftür tüketmelerini tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ali Karaaslan Nevşehir Uçhisar Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Bakmadan Geçme

Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title