Haberler

Lösemi Hastası Ahmet Arif Yumurta İçin Kan Bağışı Kampanyası

Lösemi hastası Ahmet Arif Yumurta için kan bağışı kampanyasıNİĞDE - Türk Kızılayı'nın kan ve kök hücre bağış aracı Niğde Ömer Halisdemir Meydanına stant açtı.

Lösemi hastası Ahmet Arif Yumurta için kan bağışı kampanyası

NİĞDE - Türk Kızılayı'nın kan ve kök hücre bağış aracı Niğde Ömer Halisdemir Meydanına stant açtı.

1 ay alanda olacak olan aracın önünde kök hücre ve kan bağışı yapmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Lösemi hastalarına umut olmak isteyen yüzlerce vatandaşlar kan örneği verdi ve Kan Bankasına kan bağışında bulundu.

Kök hücre ve kan bağışının önemine Kızılay görevlileri tarafından dikkat çekilirken kan bağışının sağlık açısından faydaları da anlatıldı.

Bağış formlarını dolduranlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kızılay tarafından kurulan stantlarda kök hücre ve kan bağışı yaptı.

Her gün ortalama 120 kişinin bağış yaptığı standa Ak Parti yönetimi de destek verdi.

Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir Ak Parti il, ilçe,kadın ve gençlik kolları yönetimi de kampanyaya destek verdi.

Bir süredir uyumlu kök hücre bekleyen lösemi hastası Niğdeli Ahmet Arif Yumurta'ya ve uyumlu olabilecek diğer hastalara umut olmak için kök hücre ve kan bağışında bulunmak istediklerini söyleyen Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir; "Bütün teşkilatımızla birlikte Ahmet kardeşimize ve diğer uygun donör bekleyen hastalara bir umut olabilir miyiz diye bugün buradayız. Ahmet Adana'da kemoterapi görüyormuş biz de bütün Ak Parti ailesi olarak bir faydamız olur mu diye bugün kök hücre bağışında bulunmak istedik.İnşallah bir umut oluruz."dedi.

İlik nakli bekleyen ancak uygun donör hala bulunamayan 15 yaşındaki Ahmet Arif Yumurta'nın babası Atilla Yumurta'da stant alanındaydı.

Atila Yumurta yaptığı açıklamada kan tahlillerinin sayısının arttırılması gerektiğine değindi.

Yumurta ; "Laboratuar ortamları yetersiz konumda.Yeterli hale getirilmesi gerek.Günlük Bin kişinin kan tahlili yapılabiliyormuş laboratuvarlarda bu sayının arttırılmasını isterim.Sadece Ahmet için değil bütün lösemili çocuklarımız için istiyorum bunu ben."dedi.

Niğdelilerin kök hücre bağışına verdiği desteğe de teşekkür eden Atila Yumurta; "Kemerhisar, Bor şimdi de Niğde'de büyük destek gördük. Herkese çok teşekkür ediyoruz.18- 50 yaş arasındaki bütün sağlıklı bireyler kök hücre bağışında bulunsunlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ahmet Arif Lösemi Genel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title