Haberler

Eşinin Maaşıyla Geçinemeyince Kendi İşletmesini Kurdu

Eşinin maaşıyla geçinemeyince kendi işletmesini kurduSİİRT - Siirt'in Pervari ilçesinde ikamet eden 5 çocuk annesi Mihrican Kutlu, asgari ücretle çalışan eşinin maaşıyla aileyi geçindiremeyince kendi iş yerini kurdu.

Eşinin maaşıyla geçinemeyince kendi işletmesini kurdu

SİİRT - Siirt'in Pervari ilçesinde ikamet eden 5 çocuk annesi Mihrican Kutlu, asgari ücretle çalışan eşinin maaşıyla aileyi geçindiremeyince kendi iş yerini kurdu. İlçenin ilk kadın dikimevini açan Kutlu, şimdi hem eşine hem de çocuklarına bakıyor.

Pervarili Mihrican Kutlu, yaklaşık 15 yıl kendi evinde yöresel kadın elbisesi dikti. Hobi olsun diye evde terzilik yapan Kutlu, zamanla çocuk sayısı ve aile giderleri artınca geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Asgari ücretle çalışan eşine destek çıkmak için arayışlara giren Kutlu, devletin 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteği verdiğini duyunca, vakit kaybetmeden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Müdürlüğüne başvurdu.

Girişimcilik kursuna girip belgesini alan genç kadın, kendi memleketinde ilçenin ilk terzisi oldu. Evde 15 yıl boyunca elde ettiği deneyimi işyerine taşıyan Kutlu, şimdi siparişlere yetişemiyor. Kutlu, "Ben bu işi 15 yıldır kendi evimin odasında hobi olsun diye terzilik yaptım. ve son 3 yıldır bir işyeri açmayı düşünüyordum. KOSGEB'in hibesiyle bu iş yerini kurdum. Bayan üzeri giyim olarak etek, buluz elbise yapıyorum. İlk bakışta Pervari'de çalıştığım için biraz dışlandım ama sonra onlar da Pervari'de bir kadın terzinin olmamasının bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliğin benim tamamladığımın farkına vardılar. Normalde Pervarili bayanlar her esnafa gitmez, bayan olduğum için buraya geliyorlar" dedi.

Ekonomik şartların kendisini çalışmaya zorladığını aktaran Kutlu, "Kendimi çalışmak zorunda hissediyorum. 5 çocuğum var hepsi de okul okuyor, eşimde asgari ücretle çalıştığı için bize yetmiyordum. Bende destek olmak için son bir yıldır KOSGEB desteğiyle buraya açtım. İşlerimiz çok iyi" diye konuştu.

KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ise, kadın girişimci Kutlu'nun iş fikriyle kendilerine başvurduğunu aktararak, "Girişimcimiz Pervari ilçesinin ilk ve tek katın terzisidir. Tüm bayanlarımıza örnek olmasını bekliyoruz. İnşallah markalaşıp ulusal ve uluslararası pazarlarda adından söz eder. İş fikri olan tüm girişimcilerimizi, bilhassa yüzde 20 pozitif ayrıcalık tanıdığımız kadınlarımızı KOSGEB'e bekliyoruz" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Pervari Siirt Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title