Haberler

Cumhuriyet Bayramı Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı yurtta coşkuyla kutlandıYURT TOPLU - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurtta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı yurtta coşkuyla kutlandı

YURT TOPLU - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurtta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tekirdağ'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu

Dev maket gemi ilgi odağı oldu

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yediden yetmişe vatandaşların katılımıyla büyük coşkuyla kutlandı. Törende geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, kentte ilk olarak Vali Mehmet Ceylan'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlamaların sonraki adresi ise merkez ilçe Süleymanpaşa'da bulunan sahil alan oldu. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu vatandaşların bayramını kutladı.

Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, AK Parti ve CHP Tekirdağ Milletvekilleri, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu. Ardından Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitim öğrencilerinin halk oyunları gösterisinden sonra resmi geçiş törenine geçildi.

Geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu

Geçit töreninde öğrenciler ellerinde ay yıldızlı bayraklarla geçerken, geçit töreni esnasında öğrenciler tarafından alana getirilen dev maket gemi ve kağnı arabası ilgi odağı oldu. Askeri geçiş sonrası Türk Silahlı kuvvetlerinin ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis araçları tek tek tanıtıldı.

Cumhuriyet Bayramı Edremit'te coşkuyla kutlandı

BALIKESİR - Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yılı tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'in Edremit ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Kaymakamlık makamında başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı, Şehit Hamdibey Meydanı'nda yapılan törenlerle devam etti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Edremit'te bir dizi program düzenlendi. Kutlamalar sabah saatlerinde Edremit Kaymakamlığı'nda tebriklerin kabul edilmesiyle başladı. Kaymakamlık makamında Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Aykurt bayram tebriklerini kabul etti.

Tebriklerin hemen ardından protokol Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki tören alanına geçti. Burada program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kaymakam Ali Sırmalı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç ve Belediye Başkanı Kamil Saka tören alanında bulunanların bayramını kutladı. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Kaymakam Sırmalı konuşmasında "95. Yılını idrak ettiğimiz en büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı'nızı en içten duygularımla tebrik ediyor; sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bizlere Cumhuriyet'i armağan eden büyük önderimiz Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum. 95. Gurur yılına ulaşan Cumhuriyetin başarıları, savaştan çıkmış, yanmış, yıkılmış, yokluklar içindeki bir ülkenin demokratik bir rejim ile nereden nereye gelebileceğinin en güzel biçimde gözler önüne sermektedir. Türkiye Cumhuriyeti yok edilmek istenen bir milletin bağımsızlığına kavuşmak, yeni bir devlet oluşturmak amacıyla giriştiği savaşın sonucunda kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinden hareket ettiğimizde olmaz denilenin başardığımızın ispatıdır. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve birikimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir." dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Edremit Belediyesi Halk oyunları ekibi gösterisini sunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi. Burada düzenlenen programı resmi geçit töreni ile sona erdi.

Cumhuriyet'in 95. yılı Elazığ'da coşkuyla kutlandı

ELAZIĞ - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıldönümü Elazığ'da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Elazığ Valiliğinde başlayan programda Vali Çetin Oktay Kaldırım, protokol üyeleri ve vatandaşların bayramlarını kutladı. Ardından Gazi Caddesi yeni valilik binası yanında tören düzenlendi. Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkan Vekili Yusuf Dumandağ, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş tören aracıyla katılanları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Cumhuriyetimizin ilelebet yeryüzünde yaşamasını, bayrağımızı şanla ve gururla dalgalandırılmasını, ülkemiz insanlığına hizmet etmesini temenni ediyorum. Bir anlamda genç cumhuriyet diyoruz. 2023 yılında 100'üncü yılını doldurmuş olacak. Bir açıdan da son derece köklü gelenekleri olan temsil ettiği değerler açısından oldukça kadim bir yönetim bir biçimi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti tarif ederken Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olarak tasvir etmiştir. Cumhuriyet bu aziz ve şanlı milletin bağrından çıkmış, karakterinden ve geleneklerinden doğmuş, bize en uygun yönetim biçimidir. Çağımızın en doğru yönetim biçimidir" dedi.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Elazığ Belediyesi Mehteran takımı ve Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi, yöresel halk oyunlarını sergiledi. Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere Vali Kaldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından madalyaları ile hediyeleri verildi.

Tören, askeri bando eşliğinde, okullar ile askeri birliklerin yer aldığı kortej geçişiyle sona erdi.

Törene Vali, Kaldırım, Belediye Başkan Vekili Dumandağ, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Erbaş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, diğer protokol üyeleri, öğrenciler, emniyet ve askeri personelin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun'da 29 Ekim coşkusu

SAMSUN - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Samsun'da coşkulu bir şekilde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü etkinlikleri Samsun Valiliği'ndeki tebrik kabulü ile başladı. Program daha sonra etkinliklerin yapılacağı Batıpark İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Stadı'na geçildi. Törenden önce Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'le birlikte protokol aracına binerek vatandaşları selamladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Kaymak'ın konuşmasıyla devam etti.

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Şanlı tarihimizin yeni bir dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin 95. yılını hep birlikte kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Atalarımızdan aldığımız bu büyük emaneti 95 yıldır koruyan bizler; siyasal, ekonomik ve kültürel bir çok saldırılara göğüs gererek dünyaya 'biz var oldukça Türkiye Cumhuriyeti var olacaktır' mesajını haykırmaya devam ediyoruz. Bu gurur ve mutluluk hepimizin. Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun" dedi.

Program daha sonra şiirlerin okunması, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterisi, engelli öğrencilerin zeybek gösterisi, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Bölge Bandosu'nun mini konseri ile devam etti. Sahil Güvenlik helikopteri ise tören alanının üstünde uçarak gösteri yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçiş töreni ile sona erdi.

Törene ayrıca; AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Denizli'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

DENİZLİ - Denizli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Denizli'de Cumhuriyetin 95. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 95. kuruluş yıldönümü kapsamında ilk olarak Denizli Valisi Hasan Karahan, tebrikleri kabul etti. Törenler, Valilik önündeki meydanda Vali Hasan Karahan, 11.Komando Tugayı Garnizon Komutanı Vakili Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın halkı selamlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda Denizli Valisi Hasan Karahan, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşadığını belirterek, "Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk Milletini karakterine ve geleneklerine en uygun idare' olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimizde her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz, Azizi milletimizin, Denizlili vatandaşlarımızın, yarınımızın, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. Program, okul, STK ve askeri geçişini ardından sona erdi.

Antalya'da coşkulu 29 Ekim kutlaması

Antalya Valisi Münir Karaloğlu:

"95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının verdiği kararda kararlıyız"

ANTALYA - Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıldönümü coşkuyla kutlandı. Katılımın fazla olduğu kutlamalarda resmigeçit töreni ve gösteriler vatandaşların beğenisini topladı.

Antalya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Vali Münir Karaloğlu, Antalya Tugay ve Garnizon Komutanı Tuncay Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel valilik makamında tebrikleri kabulün ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tuncay Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, askeri araca binerek kutlamalara katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalara vatandaşların ilgisi büyük olurken, kutlamaları turistlerin de izlediği gözlendi.

"Sözümüzde dönmeyeceğiz, kararımız karardır"

Meydandaki kutlamalarda, bir konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, alın teri, gözyaşı ve şühedanın kanıyla alınan Cumhuriyet'e sahip çıkma azmi ve bilinci içerisinde olduklarını söyledi.

Ekonomik krizler, terör, ambargo, kültür emperyalizmi ve son olarak da 15 Temmuz işgal girişiminde Türk Milleti'nin bağımsız Cumhuriyet için canını ortaya koyduğuna dikkat çeken Karaloğlu, "Milletimiz, Cumhuriyete yönelen saldırıları bir bir püskürtmüştür" dedi.

"Cumhuriyet, bir millet sözleşmesidir. 95 yıl önce imzaladığımız bu sözün arkasındayız" diyen Karaloğlu, "Sözümüzden dönmeyeceğiz, kararımız karardır. Yurdun her köşesinde, her ırktan, her dilden, her mezhepten, her meşrepten, her yaştan ve her mertebeden Bu medeniyetin ve Cumhuriyetin evlatları olarak 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının verdiği kararda kararlıyız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, öğrencilerin şiir ve folklorik gösterilerine geçildi. Birbirinden güzel gösterimler, vatandaşların ve protokol üyelerinin büyük beğenisini topladı. Halk oyunları gösterileri sonrasında da sivil toplum örgütleri, okullar, asker, polis ve jandarma araçlarından oluşan resmigeçit töreni gerçekleşti.

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta bayram coşkusu

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı ve Milli Mücadele döneminde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 108 gün ev sahipliği Sivas'ta Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı

SİVAS - Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı ve Milli Mücadele döneminde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 108 gün ev sahipliği Sivas'ta Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kent merkezinde Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde gerçekleştirildi. Program,Vali Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ın tören aracı ile halkın bayramını kutlaması ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet'in 95'inci kuruluş yılının Cumhuriyet kenti Sivas'ta kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek,"Kurtuluş Mücadelesi 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas'ımızda yapılan kongre ile şekillenmiş ve buradan tüm dünyaya duyurulmuştur. 1919 tarihinde Sivas'ta gerçekleşen Sivas Kongresi alınan kararları kadar Sivaslıların el ele verip ortak hareket edebilmesi açısından da son derece önemlidir. Yurdun dört bir yanının düşmanlarca işgal edildiği dönemde Sivaslılar birlik ve beraberlik içinde olmuş bağımsız yaşama azim ve kararlılığından ödün vermemiştir" dedi.

Konuşmanın ardından şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Gül tarafından ödülleri verildi. Törende ayrıca halk oyunları ekibi folklor gösterisi yaptı. Kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program tören geçişi ile sona erdi.

Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı kutlaması

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95'nci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'nci yıldönümü kutlaması Vali Abdullah Erin'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden kutlamalarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ak Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa CHP Milletvekili Azizi Aydınlık, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, Şanlıurfa Jandarma Komutanı Eyüp Sabri Kirişçi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Abdullah Erin, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, ve Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi aracında halkı ve askeri birliği selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı kutlamalar, Haliliye Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ve askeri geçit töreniyle son buldu.

Niğde'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

NİĞDE - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'ninci yıl dönümü Niğde'de coşkuyla kutlandı.

5 Şubat stadyumundaki kutlama törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, "Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olun Cumhuriyet; Şüphesiz ki, Ulu önder Atatürk'ün Türk Ulusuna bıraktığı en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir" dedi.

Vali Şimşek konuşmasın şu şekilde sürdürdü: "Cumhuriyet; erdemin, faziletin, halk egemenliğinin, hukukun ve medeniyetin adıdır. Cumhuriyet; çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefimizin değişmez sembolüdür. Cumhuriyet; Türk Halkına vizyon veren, O'nun başarma kabiliyetini ortaya çıkaran, O'nu modern dünyanın kavram ve normları ile tanıştıran değerler manzumesidir. Kısaca Cumhuriyet; bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesinin, toplumsal ve siyasal değişim projesinin de adıdır. Kuşkusuz, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, onu yüceltmek ve her türlü iç ve dış tehlikelerden korumak için mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin en önemli vazifesidir. Cumhuriyetimiz, 1923'den bugüne kadar geçen süre içerisinde eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve her alanda çok önemli gelişmeler kaydetmiş ve son dönemlerde yapılan önemli atılımlar sayesinde de dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır. Dünya ile entegre olarak geniş ilişkiler ağı kuran ülkemiz sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde de elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaya başlanmıştır. Zengin insan kaynağı, gelişen ekonomik gücü, köklü kültürü ve demokrasinin erdemleri ile binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleksine sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan sonra da çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir"

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunu gösterileri sunuldu, Niğde Belediyesi mehter takımı konser verdi. Kutlamalar tören geçişiyle son buldu.

Cumhuriyet'in 95'inci yılı coşkuyla kutlandı

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de yüzlerce vatandaş, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 95'inci yılını coşkuyla kutladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli törenlerle kutlandı. Atatürk Bulvarında gerçekleşen tören öncesinde alan Türk bayrakları ile süslendi. İş yerleri, evlerin cam ve balkonlarına Türk bayraklarını asan vatandaşlar, bayramı coşkuyla kutladı. Tören alanına gelen her yaş grubundan vatandaş da ellerindeki bayraklarla gösterileri ilgiyle izledi. Resmi tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı alandakilere iletildi.

"95'inci yılın haklı gururunu yaşıyoruz"

Burada bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, tarihin her döneminde var olan Türk milletinin ebediyete kadar var olacağını söyledi. Çakacak, "Tarihin her döneminde var olmuş milletimizin, ebediyete kadar var olacağının bir kez daha tescil edildiği Cumhuriyetin ilanının 95'inci yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün, aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlattığı ve tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına düşkün Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir ifadesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95'inci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, sadece bizim bağımsızlık arzu ve irademizi temsil etmez. İstiklal mücadelemiz ve Cumhuriyet, emperyalist devletlerin zalim pençelerine düşen bütün mazlum milletlerin istiklal meşalesidir aynı zamanda. Bağımsız bir millet olarak, bağımsız bir vatanda yaşamak uğruna, binlerce şehidimiz kara toprağa düşerken, bütün mazlum milletlerin haysiyetini de savunmuştur, onlara örnek olmuştur" şeklinde konuştu.

"Türkiye, hala çaresizlerin çaresi olan bir merhamet ülkesidir"

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti, 'Benim en büyük eserim' diyerek tarif etmiş, barışçıl, çağdaş bir ülke için sağlam temeller atmıştır" ifadelerini kullanan Vali Çakacak, açıklamalarına şöyle devam etti:

"İşte o sağlam temeller üzerinde 95 yıldır var olan ülkemiz bölgemizdeki ve dünyadaki sayısız bunalımlara rağmen geçmişte olduğu gibi bugün de bölgesinde bir istikrar adası olma özelliğini devam ettirmektedir. Türkiye, hala kimsesizlerin kimsesidir. Türkiye, hala çaresizlerin çaresi olan bir merhamet ülkesidir. Ne mutlu ki, Kurtuluş Savaşı'nda hiçbir boyunduruğu kabul etmeyen asil Türk milleti 95 yıl sonra bugün de aynı ruh halindedir. Tüm bölücü ve yıkıcı faaliyetlere, tüm ihanet girişimlerine rağmen Türkiye bugün dünyanın önde gelen devletleri arasında yerini almıştır. Kalkınan ve gelişen bir ülke olarak ekonomisi sürekli büyümektedir. Çok iyi eğitimi olan yetişmiş insan kaynağına sahiptir. Dünyaya açık küresel bir ülkedir. Türk şirketleri, iş adamları, yatırımcıları, öğrencilerinin yerküre üstünde ayak basmadığı tek bir kara parçası yoktur. Güçlü ve düşmana korku salan modern bir orduya sahiptir. Emniyet kuvvetleri, halkını güvende tutacak her türlü kapasite ile donatılmıştır. Bilgi ve teknoloji üretmekte ve dünyaya satmaktadır. Bölgemizdeki gelişmeler ve terör olayları, bizi cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü olan 2023 için belirlenmiş hedeflere ulaşmaktan asla alıkoyamayacaktır. Milletimiz birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıktığını; bir ve beraber olarak, ortak bir gelecek üzerinde yürümekte kararlı olduğunu Kurtuluş Savaşında olduğu gibi 15 Temmuz'da ve sonrasında açıkça göstermiştir."

Vali Çakacak'ın konuşmasının ardından şiirler okunurken çeşitli halk oyunları gösterileri düzenlendi. Tören askeri bando geçişi ve geçit töreni ile sona erdi.

Törene Muharip Hava Kuvveti Komutan Vekili Hava Korgeneral Mehmet Özlü, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü'nün yanı sıra siyasi, askeri temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet 29 Ekim Genel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

title