Haberler

Beylikdüzü'nde Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı Açıldı

Beylikdüzü'nde Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı açıldı Zülfü Livaneli adını taşıyan parkın açılışında 'Yiğidim aslanım' türküsünü seslendirdiİSTANBUL - Beylikdüzü'nde müzik eğitim parkı olarak tasarlanan Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı, usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin katılımıyla açıldı.

Beylikdüzü'nde Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı açıldı

Zülfü Livaneli adını taşıyan parkın açılışında 'Yiğidim aslanım' türküsünü seslendirdi

İSTANBUL - Beylikdüzü'nde müzik eğitim parkı olarak tasarlanan Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı, usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin katılımıyla açıldı. Livaneli sahneye çıkarak sevilen türküsü 'Yiğidim Aslanım'ı seslendirdi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından, müzik eğitim parkı olarak tasarlanan Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı'nın açılışı gerçekleşti. Adnan Kahveci Mahallesi'nde yer alan usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin adının verildiği parkın açılışı törenine Sanatçı-Yazar Zülfü Livaneli ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmaları ve açılış kurdalesinin kesilmesiyle başlayan törende, Beylikdüzü Belediyesi'nin genç müzisyenlerinden oluşan bir grup genç Zülfü Livaneli'nin sevilen türkülerini seslendirdi. Protokoldeki yerinde türkülere eşlik eden Livaneli bir süre sonra sahneye davet edildi.

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Livaneli, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşini ve protokol üyelerini de yanına çağırarak sevilen türküsü 'Yiğidim Aslanım'ı seslendirdi. Hep bir ağızdan türkülerin söylendiği park açılışına Livaneli hayranları ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreninin sonlanmasının ardından Livaneli ve protokol üyeleri parkın içinde bulunan Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Sanat Okulunun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti ve hayranlarının kitaplarını imzaladı.

"Ben bunu tüm sanatçılara yapılmış bir armağan olarak görüyorum"

"Benim için çok güzel bir hediye oldu bu" diyerek duygularını ifade eden usta sanatçı Zülfü Livaneli, "Sevgili Başkan Ekrem İmamoğlu çok güzel bir şeye imza attı. Ben bunu sadece şahsıma yapılmış bir armağan olarak görmüyorum, Türkiye'nin direnen aydın sanatçılarına, cumhuriyetimizin, geçmiş ve şimdiki sanatçıları adına yapılmış bir armağan olarak görüyorum. Biraz önce çocuklarımızı müzik dersinde gördük, şimdi de burada benim yaşıma daha yakın olan orta yaşlıları bir koroda görüyoruz. Bunlar çok mutluluk verici şeyler. Sanatla kültürle uğraşmak, nefretle savaşla silahla uğraşmaktan daha güzel bir şey. O yüzden bu kadar gerilmiş olan ülkemizde sanatın önemli bir rol oynaması için burası umarım ki önemli rol oynar" ifadelerini kullandı.

"Zülfü Livaneli adının Beylikdüzü'nde yaşaması bizim için onurdur"

"Ben çok mutluyum" diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Beylikdüzü halkı adına şunu söyleyebilirim ki, Zülfü Livaneli adının burada yaşaması bizim için bir onurdur. Hele ki böyle böyle sanata dair 20'ye yakın kurs verilen bir hizmet ortamının da bu şekilde taçlandırılması bambaşka bir onurdur. Çok mutluyuz bugünün sloganı 'hey özgürlük olsun' diye konuştu.

Beylikdüzülü gençlerin sanatla iç içe olabileceği bu park alanı, 239 metrekarelik bir alan üstünde kurulu ve içinde 4 sınıftan oluşan müzik merkezleri bulunuyor. 110 kişilik kapasitesi olan bu tesisin çevresindeki parkın içerisinde bir sahne ve Zülfü Livaneli heykeli de yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Özgürlük Parkı Zülfü Livaneli Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title