Haberler

Ata'ya En Güzel Hediye; Kurtuluş Savaşı Parkı

Ata'ya en güzel hediye; Kurtuluş Savaşı Parkı Ata'nın 79. ölüm yıldönümünde Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya'da anıtlaştı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: "79 yıl geçmesine rağmen Atatürk hala bizim aramızda, hala içimizde.

Ata'ya en güzel hediye; Kurtuluş Savaşı Parkı

Ata'nın 79. ölüm yıldönümünde Kurtuluş Savaşı Destanı Çankaya'da anıtlaştı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen : "79 yıl geçmesine rağmen Atatürk hala bizim aramızda, hala içimizde. Çünkü O'nun düşüncelerini, O'nun devrimlerini yaşatan milyonlarca Mustafa Kemal var"

ANKARA - Çankaya Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıldönümünde tarihe ışık tutan bir projeyi yaşama geçirdi. Atalarımızın verdiği bağımsızlık mücadelesini anlatan rölyeflerin, Türk Bayrağı'nın ve Atatürk Anıtı'nın yer aldığı özel temalı "Kurtuluş Savaşı Parkı" görkemli bir törenle halkın hizmetine sunuldu.

Açılışa Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yanı sıra eski bakanlardan Abdülkadir Ateş, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Taşdelen: "Düşüncelerini yaşatan milyonlarca mustafa kemal var"

Sanatçı Dr. Zafer Mutlu'nun seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan mini konserin ardından konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; "Büyük Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü. Ama 79 yıl geçmesine rağmen Atatürk hala bizim aramızda, hala içimizde. Çünkü O'nun düşüncelerini, O'nun devrimlerini yaşatan milyonlarca Mustafa Kemal var" dedi.

Taşdelen: "Yine mustafa kemal'in, yine cumhuriyetin yanındayız"

Mustafa Kemal'in yanında O'nunla birlikte canını hiçe sayarak mücadele eden kahramanlar olduğunu belirten Taşdelen, 1920 yılında mecliste mücadele eden büyük dedesi Dersim Milletvekili Diyap Ağa'dan bahsetti. Taşdelen, Diyap Ağa'nın, Yunan kuvvetlerinin Polatlı'ya kadar geldiğinde olağanüstü toplanan mecliste -düşman çok yakın, meclisi Kayseri'ye taşıyalım mı- diyenlere karşı -Ben buraya kaçmaya değil, gerekirse ölmeye geldim- sözlerini söyleyerek mücadeleye büyük destek verdiğini hatırlattı. Taşdelen' O günkü Diyap Ağa gibi bizlerde bugün yine Mustafa Kemal'in yanındayız, yine Cumhuriyetin yanındayız" dedi.

"Hiç kimsenin gücü Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya yetmez. Bu ülkenin sokaklarında milyonlarca Mustafa Kemal var" diye seslenen Taşdelen, sözlerini "Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir devlettir. Bayrağımız ay yıldızlı bayraktır, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür" ifadeleriyle tamamladı.

Kurtuluş savaşı temalı park

Ana girişinde bulunan 320 metrekarelik tören alanıyla ziyaretçileri karşılayan park, Kurtuluş Savaşı'nı betimleyen anıtıyla dikkat çekiyor. Tören alanının etrafını saran duvarlar bağımsızlık savaşının anılarını rölyeflerle görsel olarak ziyaretçilere sunuyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 metrelik anıt heykeli ve göndere çekilmiş Türk Bayrağı ile tamamlanan tören alanı adeta Kurtuluş Savaşı'nı yeni nesillere anlatacak açık hava müzesi niteliği taşıyor. Parktaki eserlerin sahibi heykeltıraş Sait Rüstem, Taşdelen'e Atatürk heykelinin modelini armağan etti.

Alanla bütünleşik tasarımlardan oluşuyor

Toplam alanı 4 bin 144 metrekare olan park, 2 bin 108 metrekare yeşil alana sahip. Yaklaşık 2 bin bitki ve çiçekle süslenen Kurtuluş Savaşı Parkı'nın, oturma birimleri, aydınlatma elemanları gibi tüm donatıları da alanla bütünleşik tasarımlardan oluşuyor. Çayyolu Mahallesi 2432. Cadde ile 2679. Sokakların kesişiminde bulunan parkın çocuk oyun alanı ve koşu yolu da bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Alper Taşdelen Diyap Ağa Genel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title