Haberler

Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftar

Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftarANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde müftülük tarafından yerleşik yabancılara yönelik iftar programı düzenlendi.

Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftar

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde müftülük tarafından yerleşik yabancılara yönelik iftar programı düzenlendi.

Alanya'da mülk satın alarak yaşamaya başlayan farklı ülke vatandaşlarına Alanya Müftülüğü tarafından ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği katkılarıyla iftar daveti verildi. Farklı inançlardan din adamlarının da katıldığı İskele Şelale Meydanı'nda verilen iftara Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Müftüsü Osman Artan, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı ve yaklaşık 600 davetli katıldı.

Artan: "Kardeşliğimiz pekişsin diye program düzenlendi"

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, iftar programı öncesi yaptığı konuşmada, yerleşik yabancılarla bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. İlçe müftülüğünce düzenlenen iftar programının amacının beraberliği pekiştirmek olduğunu aktaran müftü Artan, "Onlara kardeşlerimiz, kardeşimiz diyoruz, çünkü memleketimize gelen bizimle beraber aynı havayı solan, aynı ortamda yaşayan kişiler. Bunlarla beraber Ramazan'ın maneviyatını birlikte yaşalım, iftarımızı görsünler ve kardeşliğimiz pekişsin diye program düzenlendi. Yapanlardan Allah razı olsun" dedi.

Artan: "Ramazan ayının hoşgörüsünü, paylaşma duygusunu sergiledik"

İlçe Müftüsü Mustafa Topal da Alanya'ya yerleşmiş değişik inançlardan ülkelerden, insanlarla güzel bir iftar sofrasında beraber olduklarını belirtti. Bunu gelenek hale getirdiklerini söyleyen Topal, "İskele meydanında düzenlenen iftar sofrasıyla Ramazan ayının hoşgörüsünü, paylaşma duygusunu sergiledik. Alanya'da yaşayan yerleşik komşularla paylaşımları dünyaya sergilemek istedik. Alanya'mız huzur adası ve inançların problemsiz yaşanabildiği, birliktelikten mutluluk duyan bir ilçe. Penceremizdeki mutluluğu dünyaya aksettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Dahaoğlu: "Müftülüğümüz ile beraber iftar programı yaptık"

ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise Ramazanların dostlukların pekiştiği, kardeşliğin tamamen özdeşleştiği bir ay olduğunu ifade etti. İlçede yaşayan yabancıları iftar adı altında bir araya getiren projeyi ALTİD olarak sponsor olmaktan memnun olduklarını kaydeden Dahaoğlu, "Müftülüğümüz ile beraber iftar programı yaptık. 750 kişilik planladık. Yeni Alanyalılar dediğimiz yabancılardan da bu anlamda ciddi bir talep oldu" şeklinde konuştu.

Greune: "Böyle bir ortamda bulunmaktan çok mutluyuz"

İlçede 6 yıldır yaşayan İngiliz Fran Vincel böyle bir ortamda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. Alman Ursula Greune de yabancılar meclisinin Alman sözcüsü olduğunu belirterek, "Böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluyuz. 45 kişi geldik" dedi.

Rus Dina Adzleva da Türkiye'de beraber çok güzel yaşadıklarını dile getirdi. Ramazan ayında düzenlenen ekinlikte ilçede yaşayan yabancıları bir araya getiren Müftü Mustafa Topal'a teşekkür eden Adzleva "Her yıl düzenlenen etkinliğe her yıl geliyoruz. Bu yıl da 90 kişi geldik. Teşekkür ediyoruz herkese.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Alanya Müftülüğü Mustafa Topal Osman Artan Antalya Genel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title